Χάρτης: Τα μέρη του πλανήτη όπου είναι πιο δημοφιλής η κοκαΐνη

20140301_gdm916_1

Μετά τη σύλληψη του μεξικανού Guzman, αρχηγού ενός από τα ισχυρότερα καρτέλ, από το Μεξικό με βοήθεια των αμερικανικών αστυνομικών αρχών των ΗΠΑ, το περιοδικό Economist παρουσίασε ένα παγκόσμιο χάρτη όπου απεικονίζεται η δημοφιλία του συγκεκριμένου ναρκωτικού ανά τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το χάρτη η μεγαλύτερη κατανάλωση, εκτός φυσικά της Κολομβίας, παρατηρείται σε ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα τη Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία.

Μάλιστα, αυτές οι χώρες, μαζί με την Αυστραλία, αποτυπώνονται με κόκκινο χρώμα. Εκεί δηλαδή πάνω από το 2% του πληθυσμού τους μεταξύ των 15 και 64 ετών χρησιμοποίησε κοκαΐνη τον τελευταίο χρόνο.

Από την άλλη, η Ελλάδα βρίσκεται σε σχετικά χαμηλή θέση στην κατάταξη με μόλις το 0,10% του αντίστοιχου πληθυσμού να έχει χρησιμοποιήσει το ναρκωτικό το τελευταίο έτος.

Τέλος, στο δεύτερο χάρτη βλέπουμε τα σημεία στα οποία κατασχέθηκαν ποσότητες του ναρκωτικού. Εκτός της Λατινικής Αμερικής, παρατηρείται τρομακτική αύξηση στις ΗΠΑ και ακολούθως σημαντικά λιγότερη αύξηση στο Πακιστάν, το Χονγκ Κόνγκ, το Ισραήλ και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

seizures

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;