8 απορίες πάνω στο σεξ!

#couple

Υπάρχουν κάποια πράγματα γύρω από το σεξ τα οποία αγνοούμε ή έχουμε λανθασμένη εντύπωση γι’ αυτά, αλλά διστάζουμε να ρωτήσουμε τους ειδικούς και να λύσουμε τις τυχόν υπάρχουσες αμφιβολίες και απορίες μας. Πρόκειται για απλές και πολύ συνηθισμένες απορίες πάνω σε πράγματα που όλοι θα έχουν αναρωτηθεί εσωτερικά. Και λόγω της δήθεν ανασφάλειάς μας και του καθοπρεπισμού που μας διέπει, μετατρέπουμε μέσα από τη στάση μας τις τόσο απλές αυτές και αναμενόμενες εσωτερικές αναζητήσεις σε ταμπού, έχοντας στο μυαλό μας πως η αναφορά σε ένα σχετικό θέμα θα είναι το λιγότερο προσβλητική και ακατάλληλη… Προκειμένου λοιπόν να σας λύσουμε κάποιες βασικές απορίες, που όλοι οι άνθρωποι έχουμε, σας παραθέτουμε οχτώ βασικά σημεία, που αναμφίβολα θα σας προσφέρουν μία ικανοποιητική και λογική εξήγηση σε διάφορα θέματα γύρω από το σεξ και τα μυστικά του.

1. Οι νέοι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ;

Η απάντηση είναι πως όχι. Τα επίπεδα της ερωτικής επιθυμίας και των “ορέξεων” βεβαίως και αλλάζουν με το πέρας των χρόνων. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι άνθρωποι ζουν πλέον περισσότερα και καλύτερα χρόνια, μπορούν άνετα να φτάσουν στα 70 ή στα 80 τους έχοντας μια δραστήρια και ικανοποιητική ερωτική ζωή. Οι ορμές των νεώτερων είναι αδιαπραγμάτευτα περισσότερες σε σχέση με τους μεγαλύτερους. Η ποιότητα όμως είναι ένας άλλος παράγοντας, ο οποίος και επηρεάζεται από τις εμπειρίες που έχει ένα άτομο. Οπότε, όσο μεγαλύτερος είναι κάποιος, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να γνωρίζει τα μυστικά του έρωτα και του σεξ… Μην ξεχνάτε άλλωστε και τις σχέσεις με διαφορά ηλικίας που υπάρχουν.

2. Η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική υγεία ενός άνδρα;

Ασφαλώς και μπορεί. Μάλιστα προκαλεί μειωμένη ενεργητικότητα, μειωμένη ερωτική επιθυμία, στυτική δυσλειτουργία και κακή ψυχική διάθεση! Στην ηλικία των 40 ετών περίπου, το ανδρικό σώμα αρχίζει να παράγει λιγότερη τεστοστερόνη, η οποία είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου. Η ορμόνη αυτή είναι απαραίτητη για την μυϊκή μάζα και δύναμη, την κατανομή του λίπους, την οστική μάζα, την παραγωγή σπερματοζωαρίων, την ερωτική επιθυμία και την στυτική λειτουργία. Στους περισσότερους άνδρες, παρά την μείωση, τα επίπεδα της τεστοστερόνης παραμένουν εντός φυσιολογικών ορίων καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, δίχως να προκαλούν σημαντικά προβλήματα. Ωστόσο, σε δύο στους δέκα άνδρες ηλικίας άνω των 60 ετών, παρατηρείται ανεπάρκεια τεστοστερόνης, δηλαδή ελάττωση της ορμόνης σε επίπεδα κατώτερα των φυσιολογικών και αρκετοί κάνουν θεραπεία υποκατάστασής της. Όσο βέβαια είστε νέοι, δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα. Ζήστε άφοβα στον παρορμητισμό της νεότητας, και απομυζήστε τις όμορφες στιγμές που αυτή μας προσφέρει…

3. Η σεξουαλική διέγερση του άνδρα αυξάνεται με τη μυρωδιά;

Και όμως, μελέτες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός της μυρωδιάς της λεβάντας με τη μυρωδιά της κολοκυθόπιτας αποτελεί την μυρωδιά που διεγείρει περισσότερο ερωτικά τους άνδρες. Ακολουθεί η συνδυασμένη μυρωδιά των ντόνατς και της μαύρης γλυκόριζας, ενώ τρίτη είναι η μυρωδιά των ντόνατς με την κολοκυθόπιτα. Οι συνδυασμοί αυτοί προκαλούν την μεγαλύτερη αύξηση στην ροή του αίματος στο πέος. Γιατί; Διότι μυρωδιά, σεξουαλική διέγερση και δυσλειτουργία σχετίζονται στενά: το περίπου 20% των ανθρώπων με μειωμένη αίσθηση οσφρήσεως πάσχουν από κάποια μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας! Οπότε κορίτσια, μόλις βρήκατε τι θα μαγειρέψετε το μεσημέρι.

4. Μπορεί κανείς να μολυνθεί με σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα εάν κάνει στοματικό σεξ;

Ασφαλώς και μπορεί. Ακόμα κι αν δεν υπάρξει κολπικό σεξ, είναι πιθανό να μολυνθούν και οι δύο από το στοματικό σεξ δίχως προφυλάξεις. Η επαφή δέρμα με δέρμα και η ανταλλαγή σωματικών υγρών που σχετίζεται με το στοματικό σεξ καθιστά δυνατή τη μετάδοση ιών και βακτηρίων. Βέβαια θα μου πείτε, μπορούμε να βάλουμε όρια και μέτρα στον έρωτα; Η αλήθεια είναι πως όχι, αλλά μπορούμε να ξέρουμε καλά το άτομο που βρίσκεται απέναντί μας, έτσι ώστε να μπορούμε να προχωρούμε ανεμπόδιστα και άφοβα σε κάθε είδους ερωτική πρακτική!

5. Το σεξ μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο;

Η απάντηση είναι ναι, καθώς η σεξουαλική δραστηριότητα, ιδίως ο οργασμός, μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Καθώς κορυφώνεται η ερωτική διέγερση, ένας άνδρας μπορεί να παρουσιάσει πόνο στο κεφάλι και στον αυχένα του, ο οποίος πιστεύεται ότι οφείλεται στη συστολή των μυών της κεφαλής και του αυχένα που συμβαίνει κατά την διάρκεια του σεξ. Εάν ο πόνος εκδηλωθεί την ώρα του οργασμού μπορεί να είναι αιφνίδιος και πιο έντονος, καθώς η αύξηση της αρτηριακής πιέσεως που παρατηρείται κατά τον οργασμό διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου. Το πιο ενδιαφέρον όμως, είναι οι γυναικείοι πονοκέφαλοι, οι οποίοι και αρχίζουν πριν καν ξεκινήσει το ερωτικό παιχνίδι… Εδώ πραγματικά και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, και θεωρεί αδύνατη την γνωμάτευση αυτού του προβλήματος να το πω, παραξενιάς να το πω;

6. Η διατροφή παίζει ρόλο στις ερωτικές επιδόσεις;

Η ποιότητα της διατροφής σχετίζεται στενά με την ποιότητα και την ποσότητα του σεξ. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που καταναλώνουν συστηματικά τρόφιμα πλούσια σε λίπος και χοληστερόλη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αναπτύξεως στυτικής δυσλειτουργίας. Αντιθέτως, όσοι ακολουθούν μια πιο υγιεινή διατροφή και προτιμούν τα άπαχα κρέατα, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα λίγων λιπαρών γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία. Είναι επίσης σημαντικό να πίνουν οι άνδρες αλκοόλ και καφέ με μέτρο, καθώς και να μην καπνίζουν, διότι αυτά (αλκοόλ, καφεΐνη και τσιγάρο) ελαττώνουν την ερωτική επιθυμία και στερούν από τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την σεξουαλική υγεία. Οι άντρες ακόμη που προσέχουν την διατροφή τους, εμφανίζουν και καλύτερες αντοχές στο κρεβάτι!

7. Η πολύ τηλεόραση αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως στυτικής δυσλειτουργίας;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η παρατεταμένη παραμονή μπροστά στην τηλεόραση αποτελεί ένδειξη καθιστικού τρόπου ζωής, ο οποίος σε συνδυασμό με την παχυσαρκία, αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο, με την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και την ελάττωση του σωματικού βάρους μπορεί να μειωθεί και ο κίνδυνος. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ένας στους τρεις παχύσαρκους άνδρες με πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, αποκτά ικανοποιητική σεξουαλική δραστηριότητα έπειτα από περίπου δύο χρόνια, με την βοήθεια του αδυνατίσματος και της γυμναστικής.

8. Γιατί πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό;

Η δυσκολία του οργασμού συνήθως οφείλεται στις πολλές σκέψεις που μπορεί να κάνει κάποιος την ώρα του σεξ. Πολλές γυναίκες αγχώνονται για την εικόνα του σώματός τους, άλλες για τις υποχρεώσεις της αυριανής ημέρας και κάποιες αγχώνονται για το αν ο σύντροφός τους απολαμβάνει το σεξ μαζί τους. Πολλές γυναίκες μάλιστα έχουν ενοχοποιημένο το σεξ στο μυαλό τους και ενδόμυχα θεωρούν ότι εκείνη τη στιγμή κάνουν κάτι κακό! Οι σκέψεις αυτές, δεν τις αφήνουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη σεξουαλική πράξη. Τέλος, πολλές είναι οι γυναίκες που ταυτίζουν την αδυναμία σεξουαλικής διέγερσης με την εικόνα έλξης που εκπέμπουν. Έτσι, όσο νιώθουν μη ελκυστικές, αγχώνονται περισσότερο κατά την σεξουαλική πράξη, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να φτάσουν σε οργασμό. Αισθανθείτε λοιπόν καλά με τον εαυτό σας, και ζήστε το τώρα, αδιαφορώντας για το αύριο και τις υποχρεώσεις του, και βυθιστείτε στην ομορφιά και το πάθος της στιγμής!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;