Σύγκλητος ΕΚΠΑ | Όρισε τριμελή επιτροπή για συνάντηση με Σαμαρά

566988_ΕΚΠΑ_2

Η σημερινή έκτακτη Σύγκλητος του ΕΚΠΑ αποφάσισε την συγκρότηση Επιτροπής, υπό τον Πρύτανη, από τα μέλη της Συγκλήτου Θ. Φορτσάκη Πρόεδρο της Νομικής Σχολής, Αθ.- Μ. Δημόπουλο Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής και Ελ. Καραμαλέγκου Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, ώστε να απευθυνθεί σαν διαμεσολαβητής για συζήτηση με τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Ωστόσο τα μέλη της Συγκλήτου εκφράζουν και πάλι την σταθερή επαναλειτουργήσει πλήρως το Ίδρυμα και δηλώνουν πως εμμένουν στην απόφασή τους να θέσουν στη διάθεση του Πρύτανη τις παραιτήσεις τους, παρά την άρνηση του Πρύτανη να τις αποδεχθεί.

Από την άλλη πλευρά η Σύγκλητος του ΕΜΠ αναφέρει πως “Το Ίδρυμα αδυνατεί να λειτουργήσει” και όρισε νέα συνέλευση για την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση της Συγκλήτου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 22ας Νοεμβρίου 2013, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

• Εκφράζει για άλλη μία φορά τη σταθερή θέση της να επαναλειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

• Συγκροτεί επιτροπή, υπό τον Πρύτανη, από τα μέλη της Συγκλήτου κ. Θ. Φορτσάκη Πρόεδρο της Νομικής Σχολής, Αθ.- Μ. Δημόπουλο Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής και Ελ. Καραμαλέγκου Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, προκειμένου να απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, έτσι ώστε με παρέμβασή τους να οριστεί διαμεσολαβητής που θα
συζητήσει με τα δύο μέρη προς άρση του απόλυτου αδιεξόδου και με σκοπό να λειτουργήσει το Ίδρυμα με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο προς το συμφέρον του Πανεπιστημίου και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.

• Τα μέλη της Συγκλήτου εμμένουν στην απόφασή τους να θέσουν στη διάθεση του Πρύτανη τις παραιτήσεις τους, παρά την άρνηση του Πρύτανη να τις αποδεχθεί.

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;