Έκτακτη Σύγκλητος στο ΕΚΠΑ την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

ekpa

Έκτακτο: Υπό κατάληψη έως την Τρίτη 26 Νοεμβρίου αποφάσισε πριν από λίγο ο φοιτητικός σύλλογος της Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ!

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ καλεί Σύγκλητο την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου ώστε να αντιμετωπισθεί αμέσως η κατάσταση από τις παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου και λόγω της αναγκαιότητας για άμεση λειτουργία σε όλο το εύρος του ΕΚΠΑ.

Η Σύγκλητος καταλαβαίνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί ύστερα από τελεσίγραφο του Αρείου Πάγου προς τον ίδιο τον Πρύτανη για το άνοιγμα των ΑΕΙ.

Από την άλλη πλευρά έχουμε τους διοικητικούς να συνεχίζουν ακάθεκτοι τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την χθεσινή τους απόφαση.

Ειδικότερα καλεί τους δημοσιογράφους την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Παλαιά Αίθουσα Συγκλήτου για ενημέρωση από τον ίδιο και μέλη της Συγκλήτου, σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από το μέτρο της διαθεσιμότητας στα Πανεπιστήμια.

Ωστόσο ο κ. Πελεγρίνης διαψεύδει τα όσα ακούγονται περί αμοιβής των διοικητικών υπαλλήλων ενώ απεργούν, σημειώνοντας πως έχει ληφθεί κάθε μέριμνα, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, σχετικά με τη μη πληρωμή απεργών υπαλλήλων.

Τέλος η ανακοίνωση της Πρυτανείας αναφέρει ότι καθ’ όλο το διάστημα της απεργίας έχουν δρομολογηθεί εκλογές σε Τμήματα και Σχολές, τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και οι Πανεπιστημιακές Κλινικές λειτουργούν κανονικά, προσωπικό ασφαλείας ορίζεται πάντα σύμφωνα με το Νόμο, ενώ επείγοντα αιτήματα πάσης φύσεως αντιμετωπίζονται αμέσως, παρόλο που η διαθεσιμότητα και η παραπομπή σε αργία του μεγαλύτερου μέρους των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνώβ προκαλεί τεράστια προβλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;