Το πρώτο διαστημικό νόμισμα

images

Οικονομολόγοι και αστροναύτες ετοιμάζουν το πρώτο διαστημικό νόμισμα, ώστε να χρησιμοποιείται ως μέσο συναλλαγών από τουρίστες και αστροναύτες στο Διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα με την ονομασία PayPal Galactic- ανήκει στο Ινστιτούτο Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI) και στην PayPal, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες on-line συναλλαγών.

Μάλιστα, έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για το PayPal Galactic διάφορες ιδιωτικές εταιρίες που σχεδιάζουν να στείλουν τουρίστες στο διάστημα, όπως η Virgin Galactic (έως το τέλος του 2013) και η Spaxe X.

Υπέρ της πρωτοβουλίας τάσσεται, σύμφωνα με το Space.com, και ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν της αποστολής “Απόλλων 11”, ο οποίος δηλώνει ότι «θα πρέπει να προσφέρουν στους αστροναύτες και στους αστροτουρίστες όσο γίνεται περισσότερες ανέσεις, μεταξύ άλλων τη δυνατότητα χρηματικών συναλλαγών. Είτε πρόκειται για την πληρωμή ενός λογαριασμού, είτε για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε ένα μέλος της οικογένειας πίσω στη Γη, θα χρειαζόμαστε πρόσβαση σε χρήματα τόσο για τα μικρά, όσο και για τα μεγάλα πράγματα».

Ο πρόεδρος της PayPal Ντέηβιντ Μάρκους, δηλώνει από την πλευρά του ότι το PayPal Galactic στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα online σύστημα επεξεργασίας χρηματικών συναλλαγών στο διαστημικό χώρο πέρα από τη Γη, όπου δεν έχουν ισχύ οι νόμοι των χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;