Προαναγγελία μειώσεων φόρων σε ακίνητα και εστίαση

stournaras_giannis

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας προαναγγέλλει δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα , ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ.Μαυραγάνης διευκρινίζει σε δικές του δηλώσεις ότι στόχος του υπουργείου είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης κάτι στο οποίο θα συνδράμει το σχεδιαζόμενο «περιουσιολόγιο». Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά του για το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, θέμα για το οποίο τονίζει ότι «πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για να επαναφέρουμε τον συντελεστή στην εστίαση στο 13%”, ώστε να δοθεί ώθηση σε έναν σημαντικό κλάδο της οικονομίας, που συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό».

Ειδικότερα για το φόρο μεταβίβασης ακινήτων αναφέρεται ότι θα πέσει στο μισό από τα σημερινά επίπεδα, παράλληλα με αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Οι νέες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν μείωση φόρου μεταβίβασης στο 4% από 8% για το τμήμα της αξίας του ακινήτου μέχρι 20.000 και στο 5% από 10% για το ποσό πάνω από τις 20.000 ευρώ, ενώ περαιτέρω ελαφρύνσεις προβλέπεται να προκύψουν από την πλήρη κατάργηση των αμοιβών δικηγόρων στη σύνταξη των συμβολαίων.

Τα παραπάνω φαίνεται να έχουν συζητηθεί ήδη με την τρόικα, γιατί για να μην ξεχνιόμαστε χωρίς τις σχετικές εγκρίσεις των… εταίρων και δανειστών δεν γίνεται πλέον καμία κίνηση…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;