Νέο Φροντιστήριο | Σεμινάριο Τεχνικές Διαχείρισης Σχολικού Άγχους

Το «Νέο Φροντιστήριο» διοργανώνει σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με τίτλο: “Τεχνικές Διαχείρισης Σχολικού Άγχους”.

Οι περισσότεροι μαθητές βιώνουν άγχος κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο σχολείο. Το άγχος αυτό μπορεί να είναι λειτουργικό ή παθολογικό. Το άγχος είναι ένα λειτουργικό συναίσθημα που διευκολύνει και προειδοποιεί το άτομο στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν το συναίσθημα αυτό είναι επίμονο και βιώνεται σε δυσανάλογο βαθμό σε σχέση με το ερέθισμα που το προκαλεί. Αυτό μπορεί να αποτελέσει ένδειξη κάποιας αγχώδους διαταραχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές που βρίσκονται στην εφηβεία βιώνουν πολύ συχνά καταστάσεις έντονου άγχους.

Τα παιδιά αντιδρούν στο άγχος διαφορετικά από ότι οι ενήλικες. Ο έφηβος αντιλαμβάνεται ότι χάνει την παιδική του ηλικία και αυτό του δημιουργεί άγχος. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι καθοριστικός και μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί που βιώνει έντονο άγχος.

Οι τεχνικές διαχείρισης του άγχους στους μαθητές θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν στο σεμινάριο. Θα υπογραμμιστεί η διαφορά ανάμεσα στο φυσιολογικό και το παθολογικό άγχος και θα συζητηθεί ο ρόλος της οικογένειας.

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 3 ωρών και θα πραγματοποιθεί από την Δρ Θεοδώρα Παπαδοπούλου, Νευρογλωσσολόγο, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 10:00 – 13:00.

Κόστος συμμετοχής δεν υπάρχει παρά μόνο η αγορά του εκπαιδευτικού υλικού που είναι 10 €.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την συγκεκριμένη φόρμα ή στο τηλέφωνο 210 2519149 ή στο e-mail gkollia@neo.edu.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;