Να κοιμάται ήσυχο το ΔΝΤ για το ευρώ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία!

Το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του επισήμανε ότι η αυξανόμενη επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε στάση πληρωμών ή έξοδο από το ευρώ. Η αποστροφή αυτή οδήγησε τον Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία απάντά σε υψηλούς τόνους στο Ταμείο υποστηρίζοντας πως  «δείχνει ότι και το ίδιο δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για το πρόγραμμα που ακολουθείται στη χώρα μας, αναιρώντας έτσι και τη φιλότιμη επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για την ”αλλαγή κλίματος”», ενώ «αν οι καταθέσεις επιστρέφουν, αν οι στόχοι του προγράμματος επιτυγχάνονται, αν η Ελλάδα ετοιμάζεται σιγά σιγά να επιστρέψει στις αγορές, τότε ποιος ο λόγος να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;».!

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα μιας χώρας με απροκάλυπτο τρόπο. Δεν έχει μάθει τίποτα από τις αποτυχίες του και την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει ανά τον κόσμο. Εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι απόψεις του είναι πιο σημαντικές από τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των λαών», για να κλείσει την επικριτική του απάντηση προς ΔΝΤ ως εξής:

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους αξιωματούχους του ΔΝΤ ότι οι φόβοι τους είναι εν μέρει δικαιολογημένοι. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά θα σημάνει το τέλος της μνημονιακής πολιτικής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;