Κυλικείο στο ΑΠΘ από ανακυκλωμένα υλικά!

Το κυλικείο της Οδοντιατρικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εδώ και δύο εβδομάδες έχει πάρει νέα μορφή, κατασκευασμένο αποκλειστικά από ανακυκλωμένα υλικά. Τα πάντα που υπάρχουν στο κυλικείο ακόμα και ο τρόπος κατασκευής του είναι προσαρμοσμένα με αυτόν το εναλλακτικό τρόπο.

Όσον αφορά στο κυλικείο της Οδοντιατρικής σχολής φαίνεται οι φοιτητές να έχουν εξοικειωθεί με αυτό και να συνεισφέρουν έτσι ώστε η λειτουργία του να γίνεται όσο το δυνατόν πιο εύχρηστη και στα πλαίσια του σκοπού του. Το κυλικείο προσφέρει εκτός από τα βασικά προϊόντα που συναντάμε σε τέτοιους χώρους και βιολογικά σνακ. Πρόκειται πλέον για έναν πολυχώρο όπου έχουν προγραμματιστεί εκθέσεις με μουσικά όργανα καθώς και εικαστικές εκθέσεις με έργα από ανακυκλωμένα υλικά. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται μια προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με την ανακύκλωση και την ευθύνη που έχουμε προς το περιβάλλον.

Η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε από τα έσοδα του κυλικείου και αποτελεί μία προσπάθεια του πανεπιστημίου στο πλαίσιο της πολιτικής αυτοδιαχείρισης. Στα σκαριά βρίσκεται και η λειτουργία ενός δεύτερου πανομοιότυπου κυλικείου. Πρόκειται για τη σχολή Δασολογίας, στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, το οποίο θα έχει θέμα που αφορά στη χλωρίδα και πανίδα του τόπου. Ο συγκεκριμένος χώρος θα έρθει για να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται στη σχολή με το μουσείο φυσικής ιστορίας.

Το Μάρτιο αναμένεται η λειτουργία και ενός τρίτου οικολογικού χώρου του πανεπιστημίου, η φοιτητική λέσχη. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο κατασκευής των κυλικείων, Μπάμπη Σπυρίδη :«Θα δημιουργηθεί ένας πολυχώρος, μαζί με καφετέρια, με κεντρικό θέμα τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας».

Μην ξεχνάμε πως το ΑΠΘ είναι το No1 οικολογικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;