Απόψεις | iPhone 4S | Πέτυχε και δεν πέτυχε!

Ο καθένας έχει πει την άποψη του για το iPhone 4S, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Let’s talk iPhone event της Apple. Έχω διαβάσει αρκετές απόψεις, οι οποίες δε συμφωνούσαν η μία με την άλλη. Άρεσε και δεν άρεσε. Η δική μου άποψη, την οποία και σχημάτισα ακριβώς μετά από τη live κάλυψη του event, είναι η παρακάτω.

Είναι η πρώτη φορά που η Apple δε μας παρουσίασε ένα iPhone πρωτοπόρο στα τεχνικά χαρακτηριστικά από τα υπόλοιπα smartphones. Είδα συγκρίσεις με το προηγούμενο μοντέλο, το iPhone 4, αλλά και με το μεγάλο αντίπαλο, το Samsung Galaxy S II. Το iPhone 4S δεν είναι πολύ μπροστά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ίσα ίσα είναι και πίσω σε μερικά και θα μείνει πολύ πίσω σε μερικές εβδομάδες με τις κυκλοφορίες νέων μοντέλων από τις διάφορες εταιρείες. Πόσο κακό μπορεί να είναι αυτό όμως;

Όλοι όσοι γκρινιάζουν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, είμαι σίγουρος πως ούτε το 1/4 αυτών δε θα τα αξιοποιήσει πλήρως. Γκρινιάζουν μόνο και μόνο επειδή μπορούν να το κάνουν. Το iPhone 4S κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, είναι άριστο σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Ακούω ότι έπρεπε να έχει μεγαλύτερη RAM ή μεγαλύτερη οθόνη. Smartphone είναι παιδιά, τη δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω και η ήδη υπάρχουσα ανάλυση της οθόνης είναι καταπληκτική! Σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερες βελτιώσεις, όμως εφόσον η Apple δεν τις έκρινε απαραίτητες, εγώ την εμπιστεύομαι.

Η απογοήτευση των περισσοτέρων όταν άκουσαν το «4S» και όχι το «5» ήταν εμφανής. Πέρασε σχεδόν ενάμισης χρόνος για να δούμε το νέο iPhone και αυτό έχει την ίδια εμφάνιση ακριβώς με το προηγούμενο μοντέλο. Ίδια ερώτηση πάλι, πόσο κακό μπορεί να είναι αυτό;

Είναι ένα μοντέρνο smartphone, το οποίο και αντιγράφουν οι υπόλοιποι. Εδώ υπάρχουν οι απόψεις δύο πλευρών: των κατόχων iPhone 4 και των μη. Οι πρώτοι βαρέθηκαν (όπως οι ίδιοι λένε) το design αυτό και ήθελαν κάτι νέο, κάτι που άκουγαν στις φήμες τόσο καιρό και όσο έβλεπαν ότι το νέο iPhone αργούσε, ήταν ακόμη πιο σίγουροι ότι θα το δουν. Αυτοί απογοητεύτηκαν. Οι δεύτεροι, οι μη κάτοχοι iPhone 4 δηλαδή, δεν απογοητεύτηκαν καθόλου από το γεγονός ότι το design δεν άλλαξε. Γι’αυτούς (μέσα κι εγώ) το τηλέφωνο παραμένει από τα πιο μοντέρνα και μένουν ενθουσιασμένοι.

Η Apple πλέον στηρίζει τη συσκευή της στα σημεία που είναι καλύτερη των υπολοίπων. Αυτά είναι τρία σημεία: η κάμερα, τα παιχνίδια (gpu) και το iOS 5. Η πιο δημοφιλής κάμερα του ίντερνετ, αυτή του iPhone 4, θα αντικατασταθεί από μία άψογη κάμερα στα 8 MP με εγγραφή βίντεο στα 1080p. Η κάρτα γραφικών επίσης αντικαταστάθηκε και η νέα είναι γρηγορότερη κατά 7 φορές από την αντίστοιχη του iPhone 4. Αυτό σημαίνει νέα και καλύτερα παιχνίδια (μην ξεχνάμε τα παγκόσμια ρεκόρ του iPhone 4). Τρίτο και τελευταίο, το iOS 5. Μοναδικό στο είδος του λειτουργικό, το οποίο έχει εντυπωσιάσει άπαντες. Στην ουσία, φέτος ισχύει το εξής: αγορά iPhone 4S σημαίνει αγορά iOS. Τις προηγούμενες χρονιές η Apple δε βασίστηκε τόσο πολύ στο λειτουργικό της.

Το μεγάλο μπαμ και αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον όλων, απογοητευμένων ή ενθουσιασμένων, ήταν το Siri. Ο κύριος λόγος αγοράς ενός iPhone 4S, ύστερα από το λειτουργικό του. Και το λέω αυτό, γιατί και το iPhone 4 θα αποκτήσει το iOS 5, όμως όχι και το Siri. Την άποψη μου για το Siri θα την εκφράσω λεπτομερώς σε επόμενο άρθρο, όμως αρκεί να πω πως με έχει εντυπωσιάσει πλήρως.

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι πως εγώ ενθουσιάστηκα πλήρως με το iPhone 4S. Φυσικά και δεν το θεωρώ σε καμία περίπτωση αποτυχία ή κατώτερο των προσδοκιών μου. Μου άρεσε το γεγονός ότι η Apple έδωσε έμφαση στο λειτουργικό της και το πήγε ένα βήμα μπροστά και όχι τόσο στη συσκευή της, η οποία είναι ήδη μπροστά και δε χρειάζεται αλλαγή. Μην ξεχνάμε και τις κορυφαίες πωλήσεις του iPhone 4.

Επειδή οι απόψεις είναι καθαρά προσωπικές, θα ήθελα να μάθω και τη δική σου άποψη. Θες να τη μοιραστείς μαζί μας παρακάτω στα σχόλια;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;