ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | Απάντηση στον Αντιπρύτανη | “Φωνάζει ο κλέφτης...”

Καταγγελιών συνέχεια από τη ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ. Μετά την απάντηση του κ. Αντιπρύτανη, στην αρχική καταγγελία της παράταξης, ήρθε η σειρά της ΠΑΣΠ, να μας στείλει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ανακοίνωση – απάντηση στον κ. Αντιπρύτανη. Στην ανακοίνωσή της μάλιστα, με τίτλο “Φωνάζει ο κλέφτης…”, καταγγέλει και άλλα δύο περιστατικά, διπλοθεσιτών (όπως αναφέρει), των κ.κ. Τρ. Κολλίντζα, Απ. Ρεφενέ! Δείτε την ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ

“Φωνάζει ο κλέφτης…”

Δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η διακομματική παρέα του Αλογοσκούφη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο δίνει τον τελευταίο της αγώνα για να περισώσει τα “κεκτημένα της”. Αντί το Διοικητικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ να σταθεί αρωγός στην πλήρη διαλεύκανση των επώνυμων και ονομαστικών καταγγελιών για φαινόμενα παρανομιών και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος στο Ο.Π.Α., συντάσσει ανακοινώσεις αναζητώντας υποκινητές, εφευρίσκοντας ανύπαρκτα επεισόδια βίας και μοιράζοντας αθωωτικές αποφάσεις πριν ακόμα ασχοληθεί με τις καταγγελίες μας ο εισαγγελέας. Άξιος ο μισθός τους.

Απέναντι σε όλους αυτούς που ευθύνονται για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας, την καταβαράθρωση κάθε έννοιας δικαίου και υπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος και εκπροσωπούν το χθες και τη μιζέρια του, δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να επικρατήσουν οι αρχές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ στο Πανεπιστήμιο και στην κοινωνία που εμείς οραματιζόμαστε.

Ρωτούμε λοιπόν τους κυρίους αυτούς να μας πουν, υπάρχει θέμα διοίκησης στο Πανεπιστήμιό μας ή όχι; Ασκεί ο Πρύτανης υπεύθυνα και με περιφρούρηση της νομιμότητας τα καθήκοντά του ή επιβαρύνει οικονομικά τον ήδη ελλειμματικό προϋπολογισμό του Ιδρύματος με αναρίθμητα και πολυδάπανα ταξίδια ανά τον κόσμο; Πώς μπορεί να ασκεί απρόσκοπτα ευθύνες διοίκησης όταν βρίσκεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα εκτός της ελληνικής επικράτειας; Με ποια ιδιότητα πραγματοποιεί τα ταξίδια αυτά και γιατί εκπροσωπεί αυτός συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα όταν άλλος είναι ο Διευθυντής του προγράμματος;

Στην περίπτωση του Ι. Κατσουλάκου τον οποίο δημόσια καταγγείλαμε επικαλούμενοι την κείμενη νομοθεσία για την “απαγόρευση κάθε εξωπανεπιστημιακής απασχόλησης από μέλος ΔΕΠ που ασκεί καθήκοντα Πρύτανη ή Αντιπρύτανη”, γιατί ποτέ δεν αναζήτησαν τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου μας ή την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το θέμα αυτό; Για ποιο λόγο άλλωστε ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, μετά από τις καταγγελίες μας, από Αντιπρόεδρος της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» αν νομίμως κατείχε τη θέση αυτή;

Άραγε την ίδια καταγγελτική στάση δεν επέδειξαν απέναντι στην ΠΑΣΠ όταν πριν το καλοκαίρι του 2010 έθετε επιτακτικά ζήτημα για τον παρανομούντα διπλοθεσίτη καθηγητή Τρ. Κολλίντζα ο οποίος ασκούσε ετσιθελικά καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην ιδιωτικών συμφερόντων τράπεζα Proton Bank; Και τότε δεν φυλλομετρούσαν ανακοινώσεις ενάντια στην ΠΑΣΠ και την “αυθάδειά” της; Ωστόσο, λίγο καιρό μετά, ο Τρ. Κολλίντζας παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ και εξαναγκάστηκε σε ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ από την τράπεζα, δικαιώνοντας τον ανυποχώρητο αγώνα μας. Για να καταπιούν τελικά τη γλώσσα τους όταν, ο Υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος απέστειλε επιστολή στον Πρύτανη που του επεσήμανε πως ο Τρ. Κολλίντζας δεν τηρεί τις προϋποθέσεις του νόμου ετεροαπασχολούμενος παράνομα επί σειρά ετών.

Αλλά και για την παράνομη κατοχή β’ θέσης από τον Απ. Ρεφενέ ως Προέδρου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων από τον Απρίλιο του 2009 την ίδια ένοχη σιωπή τηρούν. Καμία ανακοίνωση, καμία πρωτοβουλία εφαρμογής της προβλεπόμενης νομοθεσίας. Απεναντίας, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι επιχειρείται παρασκηνιακά, 2 χρόνια μετά, να του εγκρίνουν αναδρομική άδεια για να μην παραπεμφθεί κι αυτός στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αυτοί τηρούν σιγήν ιχθύος.

Ένοχη σιωπή και στρουθοκαμηλισμός από μεριάς των εκπροσώπων των μελών ΔΕΠ και για τις περιπτώσεις ορισμένων διδασκόντων του Ο.Π.Α. που εξασφαλίζουν εξαμηνιαίες εκπαιδευτικές άδειες με διπλές (!!!) αποδοχές για ερευνητικούς σκοπούς σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, την ίδια στιγμή όμως βρίσκονται στην Ελλάδα και παραδίδουν παρανόμως μαθήματα έναντι επιπλέον αδράς αμοιβής στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ιδρύματος.

Καμία στοιχειώδη έστω αντίδραση για την υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων αλλά και για ορισμένους διδάσκοντες του Ο.Π.Α. που προκλητικά εξασφαλίζουν παχυλά εισοδήματα από κατοχή πολλαπλών επαγγελματικών θέσεων όταν εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών ζουν σε συνθήκες ανεργίας και οικονομικής ανέχειας. Και τα φαινόμενα αδιαφάνειας και διαπλοκής δυστυχώς, δεν έχουν τέλος.

Το μόνο άγχος που φαίνεται να διακατέχει την παρέα του Αλογοσκούφη είναι το πώς θα εξασφαλίσει συνθήκες ΟΜΕΡΤΑ εντός των τειχών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το πώς θα εκβιάσει και θα τρομοκρατήσει για να διαιωνίσει το καθεστώς ανομίας και κακοδιαχείρισης.

Κύριοι, ακαδημαϊκοί μας διδάσκαλοι και παιδαγωγοί. Όλες μας οι καταγγελίες είναι επώνυμες και φέρουν τις υπογραφές των εκπροσώπων φοιτητών που συμμετέχουν στα όργανα διοίκησης εκλεγόμενοι από τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά είναι αγώνας αρχών και αξιών για μια καλύτερη κοινωνία για να ένα ελπιδοφόρο αύριο για τη δική μας γενιά αλλά και αυτές που θα μας διαδεχθούν. Δυστυχώς, ορισμένοι από εσάς έχετε απεκδυθεί το ρόλο και την αποστολή του ακαδημαϊκού και έχετε μετατραπεί σε μανιώδεις διώκτες της διαφάνειας και της ισονομίας. Στον κατήφορο που έχετε επιλέξει δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε.

Υ.Γ.

  1. Όταν απευθυνόμασταν στον Ι. Κατσουλάκο με τη φράση “τέρμα τα δίφραγκα” κυριολεκτούσαμε. Μπορεί να μας ενημερώσει ο κύριος καθηγητής γιατί ο ΕΛΚΕ έχει μπλοκάρει την πληρωμή λογαριασμού του προσωπικού του κινητού που φτάνει τα 2.000 ευρώ; (!!!)
  2. Θα συνιστούσαμε στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας να μην εκτίθεται δημοσίως υιοθετώντας άκριτα και χωρίς να ερευνήσει τις αβάσιμες και ευφάνταστες κατηγορίες εναντίον της ΠΑΣΠ αλλά να ζητήσει τη διαλεύκανση των σκανδάλων ανομίας και διαφθοράς που ταλανίζουν το Πανεπιστήμιό μας. Δυστυχώς, το “νέο” που επαγγέλλεται φαίνεται να είναι φτιαγμένο με τα ίδια, φθαρμένα υλικά του χθες που βύθισαν τη χώρα στη χρεοκοπία και το πολιτικό σύστημα στην ανυποληψία και την απαξίωση.Θεωρούμε πως είναι μοναδική ευκαιρία να δει το φως της δημοσιότητας το πλήθος των καταγγελιών για τα φαινόμενα άνομης συμπεριφοράς μερίδας διδασκόντων του Ο.Π.Α. καθώς και για τις περιπτώσεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.Δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν ότι, η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ δραστηριοποιείται πέρα και έξω από κομματικά ή άλλα στεγανά. Όχι μόνο δεν συναλλάσσεται αλλά συγκρούεται με το καθηγητικό και κάθε άλλο κατεστημένο. Υπηρετεί δε, την εκπεφρασμένη βούληση τριών χιλιάδων και πλέον φοιτητών (61%) που της έχουν δώσει την εντολή να συνεχίσει αταλάντευτα τον ανένδοτο αγώνα της ενάντια στη διαφθορά και την αναξιοκρατία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;