Οι νέοι εξαρτημένοι απο το γονεϊκό ταμείο...

Με το πορτοφόλι των γονιών φαίνεται πως πορεύεται αυτό το καιρό η ελληνική νεολαία αφού η εργασιακή ανασφάλεια και οι ασταθείς χρηματικές απολαβές επιβαρύνουν αρκετά τους νέους, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Το 62,3% των ερωτηθέντων αναφέρει πως δεν μπορεί να έχει την επιθυμητή ποιότητα ζωής. Το ίδιο περίπου ποσοστό (59,1%) δηλώνει ότι στηρίζεται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό και σε κλιμακούμενη συχνότητα, στην οικονομική βοήθεια των γονιών ή άλλων συγγενικών προσώπων, ενώ μεγάλο κομμάτι της παραμένει ακόμη και κοντά στην ηλικία των τριάντα στην πατρική εστία.

Όπως οι ίδιοι οι νέοι ομολογούν, αυτό οδηγεί σε ψυχολογική επιβάρυνση ή στη συνειδητοποίηση ότι οι απολαβές μιας νέας θέσης εργασίας ή του προνοιακού επιδόματος ανεργίας δεν αρκούν ούτε για τις στοιχειώδεις, καθημερινές ανάγκες.

Με άλλα λόγια, η ανεργία, η δυστοκία ανεύρεσης κάποιας θέσης εργασίας, το χαμηλό ή διαρκώς μειούμενο ή υπό την πλήρωση πολλών προϋποθέσεων απλώς ικανοποιητικό εισόδημα ωθούν τους νέους στην… ανάληψη από το γονεϊκό ταμείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;