Ψηφίστε να ξηλωθούν οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

Όπως αναφέρει η Νόρα Μολυβιάτη, αδερφή του Αποστόλη Μολυβιάτη ο οποίος έχασε την ζωή του, ύστερα από πρόσκρουσή του σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα στις 24 Αυγούστου 2009


“Ζητώ από την Πολιτεία να δράσει άμεσα και να προχωρήσει στην αποκαθήλωση όλων των παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων στη χώρα, όχι μόνο για λόγους αισθητικής απορρύπανσης, αλλά και γιατί αποτελούν επικίνδυνες παγίδες για την οδική ασφάλεια. Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσ…ει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί, από την αυθαιρεσία των κυκλωμάτων, που δρουν ανενόχλητα μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Απαιτώ να μπει ένα τέλος σε αυτό το όργιο παράνομων συναλλαγών και κωλυσιεργίας στην εφαρμογή του νόμου, με αποτέλεσμα τις χιλιάδες αυθαίρετες πινακίδες σε όλη τη χώρα.”

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Για όσους δε τα γνωρίζετε ας πάρουμε το πράγμα από την αρχή:


Εξαιτίας της εικονιζόμενης διαφημιστικής πινακίδας-παγίδας θανάτου βρήκε τον θάνατο στις 24-8-09 ένας νεαρός (Αποστόλης Μολυβιάτης), κατόπιν πρόσκρουσης του αυτοκινήτου του σε αυτή.
-Η παγίδα αυτή θανάτου είναι τοποθετημένη παράνομα, μαζί με αμέτρητες άλλες,  από τον Δήμο Χαλανδρίου και από τις διαφημιστικές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται, επί νησίδας ασφαλείας  (βλ.φωτογραφία) της Λ.Κηφισίας στο Χαλάνδρι στην άνοδο, προς Κηφισιά.
΄Εχει επιληφθεί η Τροχαία Κηφισιάς.
-Δήμαρχος Χαλανδρίου είναι ο δικηγόρος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος(δήμος) επί του προκειμένου παραβιάζει κατάφωρα:
-τον ν.1604/1986, ο οποίος απαγορεύει απολύτως την τοποθέτηση τέτοιων διαφημιστικών παγίδων θανάτου στους κοινόχρηστους χώρους, ιδιαίτερα στις νησίδες ασφαλείας, όπως είναι η παραπάνω, όπου βρήκε τον θάνατο ο νεαρός.
-Τις 909-910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, των οποίων έχει λάβει γνώση ο κ.Γρ.Ζαφειρόπουλος από το 2007!
-Παραβιάζει επίσης ο δήμος χαλανδρίου και όλοι οι δήμοι των μεγάλων πόλεων της χώρας και οι διαφημιστικές εταιρίες:
Τα διδάγματα της κοινής πείρας (μην τοποθετείτε διαφημιστικές παγίδες θανάτου στους κοινόχρηστους χώρους της χώρας γιατί σκοτώνετε τον κόσμο).
-Την όμοφωνη απόφαση-τοποθέσηση της Ολομέλειας της Βουλής της 10-10-2008, δια της οποίας ζητήθηκε η άμεση καθαίρεση των διαφημιστικών παγίδων θανάτου και η άμεση λήψη μέτρων για την οδική ασφάλεια.
-Τις αποφάσεις- τοποθετήσεις της 16-12-2008 και 28-1-2009 της Ειδικής Μόνιμης 15μελούς Κοινοβουλευτικής  Διακομματικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας , δια των οποίων ζητείται επίσης από την Κυβέρνηση το άμεσο ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων και η άμεση λήψη μέτρων για την οδική ασφάλεια.
-Την έκκληση του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ.Θ.Ξανθόπουλου, στο Κοινοβούλιο, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει δώρο προς την Πολιτεία τις ως άνω αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει των οποίων (άνευ άλλου τινός)  επιβάλλεται να ξηλωθούν αμέσως οι παγίδες αυτές θανάτου.
-Την τοποθέτηση των Καθηγητών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας (και τις εκκλήσεις του Προέδρου,) στις 3 Ιουνίου 2008 στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα βάσει των οποίων:

-Είναι άμεση ανάγκη και θέμα Τιμής για την Ελληνική Πολιτεία να ξηλωθούν οι παγίδες αυτές θανάτου από όλους τους κοινόχρηστους χώρους της χώρας γιατί εξαιτίας τους έχασαν και χάνουν την ζωή τους αμέτρητοι συνάνθρωποί μας!

-Επίσης στην Παλαιά Βουλή ειπώθηκε από τους ειδικούς καθηγητές του Ε.Μ.Π. ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, οτι :
-η οδική ασφάλεια είναι επιστήμη και χρειάζεται η εκδήλωση ισχυρής πολιτικής βούλησης
για την άμεση βελτίωση της οδικής ασφάλειας δια της λήψεως των γνωστών μέτρων που επι τριακονταετία προτείνονται.

– Αν τα παραπάνω, καθώς και τις συνεχείς διαμαρτυρίες συγγενών των θυμάτων της ασφάλτου, καθώς και αποφάσεις δικαστηρίων για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, στό οδικό δίκτυο της χώρας, είχαν ληφθεί υπόψη, από τον δήμο Χαλανδρίου και από τον δικηγόρο δήμαρχό του, ο ως άνω νεαρός θα ζούσε(!).

-Ας σημειωθεί οτι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ.Λ.Ρακιντζής έχει ζητήσει δια των ετήσιων εκθέσεών του οι υπεύθυνοι για την εμπορική εκμετάλλευση (διαφημιστές και διαφημιζόμενοι και δήμαρχοι) αυτών των παγίδων θανάτου, να παραπέμπονται στο αυτόφωρο(!).

-Στην έκθεσή του δε, για το έτος  2008  ο κ.Ρακιντζής επαναλαμβάνει οτι μόνο στην Αττική εξαιτίας τέτοιων παγίδων θανάτου  σημειώνονται 300 ατυχήματα τον χρόνο από τα οποία το 2008 τα 11 ήταν θανατηφόρα.

Γιατί όλα τα παραπάνω ο δήμος Χαλανδρίου και άλλοι, ενσυνειδήτως, τα γράφουν, χρόνια τώρα, στα “παλαιότερα των υποδημάτων  τους”;;;

Τι άλλο περιμένουν να γίνει για να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ και ότι ακόμη είναι κίνδυνος ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή;;

Αν είναι δυνατόν εν έτη 2010 να συμβαίνουν όλα αυτά και να χάνονται έτσι ζωές ανθρώπων επειδή κάποιοι τα ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ για τα καλά;;;

Γιατί να βρει τραγικό θάνατο ο φίλος μου Αποστόλης Μολυβιάτης, να χαθεί μια πραγματικά ΨΥΧΗ και με όλη του τη σημασία ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΔΕΡΦΟΣ και αυτοί εκεί να είναι ακόμη έξω και να περνάνε καλά απερίσκεπτοι;

Επίσης έγινε πορεία διαμαρτυρίας για τον Αποστόλη και παραθέτω το παρακάτω βίντεο από τότε.

ΔΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ:

Σχετικά site και βίντεο:

http://sites.google.com/site/oapostolismou/

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=121561204159&ref=ts

Σκεφτείτε ότι αυτός ο άνθρωπός πια δεν βρίσκετε ανάμεσα μας από την απερισκεψεία κάποιων!


Πρέπει να ξηλωθούν τώρα ή όχι;; Περιμένουμε την Ψήφο σας.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;