Διαμαρτυρία για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

tabela_small

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, ώρα 16.00, Λεωφόρος Κηφισίας 362. Για τις παράνομες, διαφημιστικές πινακίδες σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν με πανό, πλακάτ, σφυρίχτρες και συνθήματα, συγγενείς και φίλοι του Αποστόλη Μολυβιάτη (21 ετών), την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, ημέρα των γεννεθλίων του, αλλά και της θλιβερής επετείου των 40 ημερών από τον άδικο χαμό του, σε τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε παράνομη, διαφημιστική πινακίδα.

Η συγκέντρωση θα γίνει ώρα 16.00 στη Λεωφόρο Κηφισίας 362 (ρεύμα ανόδου, εναέρια πεζογέφυρα μετά το Υγεία). Στο πλευρό τους θα βρεθούν συγγενείς θυμάτων των παράνομων και φονικών πινακίδων, από όλη την Ελλάδα, ο Τάσος Ιαβέρης, συγκοινωνιολόγοι, γνωστοί καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και υποψήφιοι βουλευτές. Όλοι μαζί θα απαιτήσουν να εφαρμοστεί επιτέλους η απόφαση του εισαγγελέα και του συμβουλίου της Επικρατείας, που από το 2007 κρίνουν αυτές τις πινακίδες υπεύθυνες για δεκάδες «ανθρωποκτονίες», και υποδεικνύουν την άμεση αφαίρεσή τους από όλους τους δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ:

http://www.diadromi.com/?p=766

Τραγική ειρωνεία; Ο Αποστόλης Μολυβιάτης ήταν φίλος και γείτονας του Γιάννη Σταυρουλάκη, ενός άλλου νέου παιδιού που πριν 2,5 χρόνια έχασε τη ζωή του ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, σε τροχαίο, πάνω σε διαφημιστική πινακίδα, στην Λεωφόρο Κηφισίας, λίγα μέτρα πιο πάνω από το σημείο που σκοτώθηκε ο ίδιος. Ο πατέρας του Μανώλης Σταυρουλάκης, ταύτισε το όνομά του, με τον αγώνα κατά των παράνομων, φονικών πινακίδων.

Ωστόσο στις διαφημιστικές αυτές πινακίδες, που είναι παράνομες δια νόμου και σύμφωνα με εισαγγελικές αποφάσεις υπαίτιες για δεκάδες θανάτους νέων ανθρώπων, που δεν φέρουν αριθμό αδείας, που δεν αναγράφουν ως οφείλουν το όνομα της διαφημιστικής εταιρείας, διαφημίζονται ζητώντας την ψήφο μας τα περισσότερα μεγάλα πολιτικά κόμματα. Όχι μόνο δεν φρόντισαν να τις απομακρύνουν, όπως ήταν καθήκον και χρέος τους εδώ και χρόνια, αλλά οι αυριανοί κυβερνήτες του τόπου, διαφημίζονται πάνω στους «δολοφόνους» των παιδιών μας, τους πληρώνουν, τους χρηματοδοτούν, από τα ίδια τα χρήματά μας. Τα ερωτήματα εύλογα: -Με τι είδους παραστατικά γίνονται οι πληρωμές μιας παράνομης αγοραπωλησίας διαφήμισης; -Πώς είναι δυνατόν αυτοί που κυβερνούν, να συμμετέχουν ενεργά και ανοιχτά στο καθεστώς της παρανομίας;-Κι όταν παρέχουν «επίσημη χρηματοδότηση» στους παράνομους, τι άλλες καλύψεις μπορεί να τους προσφέρουν;

Μπορούν να ισχυριστούν άγνοια; Όχι όταν ο πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής οδικής ασφάλειας, κ. Άρης Σταθάκης, με επιστολή του στις 4/9/2009, καλεί όλα τα κόμματα ενόψει εκλογών να μην διαφημιστούν στις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ : Ο Αποστόλης Μολυβιάτης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στις 7 το πρωί, στις 24 Αυγούστου, στη λεωφόρο Κηφισίας 362. Οδηγούσε στη δεξιά λωρίδα και φορούσε τη ζώνη του. Σύμφωνα με την έκθεση της τροχαίας και αυτόπτες μάρτυρες ένας απρόσεκτος οδηγός, από την μεσαία λωρίδα δεν τον είδε και τον έκλεισε. Ο Αποστόλης δεν μπόρεσε να τον αποφύγει, τα οχήματα συγκρούστηκαν και το αυτοκίνητο του, κατέληξε πάνω στην παράνομη διαφημιστική πινακίδα που βρισκόταν στη νησίδα ασφαλείας (!). Χτύπησε στο κεφάλι πάνω στην κολώνα και σκοτώθηκε ακαριαία. Σύμφωνα με τους ειδικούς πραγματογνώμονες και τους άνδρες της τροχαίας, αν και η πρωτογενής αιτία του δυστυχήματος ήταν η απροσεξία του άλλου οδηγού, το μόλις 21 ετών αγόρι, θα ζούσε, αν η παράνομη πινακίδα δεν βρισκόταν εκεί. Αν είχε απομακρυνθεί όπως ορίζει εδώ και χρόνια ο νόμος. (ΣτΕ 909/2007) ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΜΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟ Ο Αποστόλης Μολυβιάτης ήταν μόλις 21 ετών, φοιτητής στο 4ο έτος του Εμπορίας, Μάρκετινγκ και Διαφήμισης, αθλητής, αρχηγός δύο ποδοσφαιρικών ομάδων, μέλος του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, κοινοτάρχης της κατασκήνωσης «Ξένοιαστο Μελίσσι» όπου συμμετείχε στη διοργάνωση των θεατρικών παραστάσεων, εργαζόταν σε κεντρική παιδική θεατρική σκηνή, ενώ τον ελεύθερο χρόνο του συνέθετε τραγούδια με το γκρουπ του, τους «Εναλλάξ». http://www.youtube.com/watch?v=S7Er8QlU6as&feature=player_embedded

http://www.diadromi.com/?p=766

http://sites.google.com/site/oapostolismou/

Πληροφορίες: Μολυβιάτη Νόρα 6976563020, Μανώλης Σταυρουλάκης 6977229631.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;