Φοβικοί αλλά όχι ρατσιστές;

Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες, πιστεύει το 93% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Public Issue, που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής». Την ίδια όμως στιγμή, το 87% εμφανίζεται θετικό στο ενδεχόμενο οι μετανάστες να έχουν ίδιες παροχές σε εκπαίδευση και υγεία με τους Έλληνες.

Η έρευνα κοινής γνώμης δείχνει συντηρητική στροφή της κοινωνίας, καθώς έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός όσων αξιολογούν αρνητικά την παρουσία μεταναστών στη χώρα μας, φτάνοντας το 62%, όταν πέρυσι αυτή την άποψη είχε το 54%. Το 76% πιστεύει ότι η μετανάστευση έχει προκαλέσει αύξηση της εγκληματικότητας (71% το 2008) και το 52% συμφωνεί ότι μάλλον βλάπτει την οικονομία (47% πέρυσι).

Tο 56% συμφωνεί με τη μεταφορά των λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα, με το 37% να διαφωνεί και το 3% δυστυχώς να αδιαφορεί.

Η κοινή γνώμη ευαισθητοποιήθηκε όμως και για τις κακουχίες που περνούν οι μετανάστες. Ενώ το 2008 θεωρούσε κακές τις συνθήκες ζωής τους το 47%, φέτος αυτή την άποψη έχει το 65%.

Ενθαρρυντικό για τις σχέσεις των Ελλήνων με τους αλλοδαπούς και αλλόθρησκους συνανθρώπους μας είναι το γεγονός ότι παρέμεινε σταθερός ο αριθμός όσων ζητούν να μη νομιμοποιηθεί κανείς μετανάστης (στο 15%), αλλά και το γεγονός ότι αυξήθηκε ο αριθμός όσων συμφωνούν με την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα. Πέρυσι ήταν το 52%, φέτος το 56%.Το 71% συμφωνεί με τη δημιουργία ισλαμικού νεκροταφείου.

Επίσης αναφορά γίνεται και εδώ:

  • E-net.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;