Εργασία: Δείτε ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται επίδομα 1000 ευρώ
Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το επίδομα των 1000 ευρώ που δικαιούται μια συγκεκριμένη ομάδα ανέργων. Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες!

Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης

Δείτε όλα τα διαθέσιμα επιδόματα που που τρέχουν αυτή τη στιγμή!

Επίδομα 1.000 ευρώ ο καθένας θα πάρουν οι 1.400 εργαζόμενοι στα καταστήματα Καρυπίδης, που είναι απλήρωτοι για 12 μήνες, όπως είπε σε εκπροσώπους τους ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος συναντήθηκε μαζί τους.

Η συνάντηση έγινε στο Γραφείο Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και ο κ. Βερναρδάκης επισήμανε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για αρχίσει και η εκταμίευση του επιδόματος.

Κάνε Like στην σελίδα μας για να μαθαίνεις όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ πρώτος!

Η επικοινωνία των εργαζομένων στα καταστήματα Καρυπίδης με την κυβέρνηση είναι συνεχής, πρόσφατα είχαν συνάντηση και με την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και από πλευράς της κυβέρνησής τους διαβεβαιώνουν ότι γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών η εταιρεία Καρυπίδης κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, η οποία είχε ενταχθεί στο δίκτυο καταστημάτων της Μαρινόπουλος, αλλά τα προβλήματα της τελευταίας την παρέσυραν και την οδήγησαν σε στάση πληρωμών.

Την αίτηση στο άρθρο 99 ανακοίνωσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Θεόδωρος Καρυπίδης, σε συνάντησή του με τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας ότι στόχος αυτής της κίνησης είναι η προστασία από τους πιστωτές και η εφαρμογή ενός σχεδίου εξυγίανσης που θα δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να ανακάμψει.

Ο ίδιος ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Market Ιn για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας βάσει της οποίας η τελευταία θα καταστεί βασικός προμηθευτής προϊόντων της Καρυπίδης.

Η εταιρεία διαθέτει 131 σούπερ μάρκετ, στα οποία απασχολούνται 1.400 άτομα.
Τα χρέη της υπολογίζονται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ και αφορούν οφειλές σε ΙΚΑ, εφορία, εργαζόμενους, μισθώματα κ.λπ.

Τα 131 καταστήματα (πρώην σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης) βρίσκονται σχεδόν όλα στη Βόρεια Ελλάδα, με σημαντικότερη παρουσία σε Θεσσαλονίκη (50 σημεία), σε Χαλκιδική, Πιερία, Πέλλα και Ημαθία.

Το ενδιαφέρον από τα Market Ιn

Πρόταση για την εξαγοράσουν την αλυσίδα Καρυπίδης έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι της Market In. Όπως έγινε γνωστό η αλυσίδα θέλει να αποκτήσει 110 σούπερ μάρκετ από τα 130 της Καρυπίδης, με 1.100 εργαζομένους από τους 1.400 σήμερα.

Από αυτούς τους 1.100 ζητάει να δεχθούν μείωση των μισθών κατά 20% και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, ενώ τέθηκε και το αίτημα, το βοήθημα των 1.000 ευρώ που θα πάρουν οι εργαζόμενοι από το υπουργείο, να «αφαιρεθεί» από τα οφειλόμενα ποσά που θα πρέπει να καταβάλει στους εργαζομένους.

Στο θέμα αυτό παρενέβη με ανακοίνωση του το Υπουργεςίο Εργασίας, εξαπολύοντας μύδρους κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου, επισημάινοντας ότι η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ που θα δοθεί στους απλήρωτους εργαζόμενους της εταιρείας Καρυπίδης δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση με τις οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών και δεν περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε ρύθμιση για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, την πορεία εξόφλησης των οποίων θα ελέγξει το Υπουργείο μέσω των ελεγκτικών του μηχανισμών.

Παράλληλα το Υπουργείο καλεί την εταιρεία Καρυπίδης να σεβαστεί επιτέλους τη νομιμότητα και να μην εμπλέκει την επιδοματική πολιτική του Υπουργείου με τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ σπεύδει να τονίσει ότι «η όποια συμφωνία δεν απαλλάσσει την εταιρεία Καρυπίδης από τις υποχρεώσεις της τόσο προς τον ΟΑΕΔ για τα επιδόματα επίσχεσης, όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία».

Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2014 η εταιρεία «Karipidis Bros» ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το σύνολο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», η οποία διαθέτει δίκτυο 149 καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα.

Η είδηση, προκάλεσε εύλογες απορίες και ερωτηματικά καθώς η εταιρεία «Karipidis Bros» δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευής παλετών και ξύλινων μέσων συσκευασίας…..και ως εκ τούτου η δραστηριότητα της δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με αυτό της αλυσίδας Αρβανιτίδης.

Λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας δικαιόχρησης ανάμεσα στη Μαρινόπουλος Α.Ε. και την Karipidis Bros, βάσει της οποίας τα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης θα μετονομάζονταν άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express.

Μετά τα οικονομικά προβλήματα όμως της Μαρινόπουλος το deal χάλασε τον περασμένο Φεβρουάριο και η Καρυπίδης επέστρεψε στους πρώην ιδιοκτήτες του.

H Kαρυπίδης έχει καταθέσει νέο αίτημα για προστασία της στο πλαίσιο του Πτωχευτικού Νόμου αφού απορρίφθηκε το αίτημά της για υπαγωγή στο άρθρο 106β.

Η Market In, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Ράμμου, έχει παρουσία κυρίως στην Αθήνα καθώς και στην Δυτική Ελλάδα. Σήμερα πέρα από το σήμα Market In αναπτύσσει και τις αλυσίδες Daily’s και Economy με τον συνολικό αριθμό καταστημάτων να ξεπερνούν τα 130.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;