Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2016: Δικαιολογητικά

φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2016

Δείτε παρακάτω την λίστα με τα δικαιολογητικά για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2016.

Δικαιολογητικά – Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2016

Οι δικαιούχοι του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος καθημερινά και ώρες 12.00-13.00 τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου

Δικαιούχος του επιδόματος είναι το πρόσωπο (ο υπόχρεος φορολογικής δήλωσης) που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής (γονέας)
Κατ΄ εξαίρεση δικαιούχος είναι ο φοιτητής  όταν:
α) Είναι ορφανός από τους δύο γονείς.
β) Οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού.
γ) Είναι πάνω από 25 ετών.
δ) Είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 61 του νόμου 2238/94 και  δεν  θεωρείται προστατευόμενο μέλος,  σύμφωνα με  το άρθρο 7 του ίδιου νόμου.
Εάν η Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση κατατεθεί στη Γραμματεία του Τμήματος από:
1. Τον δικαιούχο του στεγαστικού επιδόματος
Στην περίπτωση αυτή απαιτείται
α. Υποβολή της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης με νομίμως θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου. Η αίτηση κατατίθεται δια ζώσης συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη στη Γραμματεία του Τμήματος μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. (Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση)
2. Από εκπρόσωπο του δικαιούχου (φοιτητής, σύζυγος κ.α.)
Στην περίπτωση αυτή απαιτείται
α. η υποβολή εξουσιοδότησης με νομίμως θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου (Εξουσιοδότηση)
β. Υποβολή της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης με νομίμως θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου. (Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση)
Για να δείτε οδηγίες για τη συμπλήρωση της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης πατήστε εδώ

2. Πιστοποιητικό Καλής Επίδοσης

Χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος.  Στο  πιστοποιητικό  βεβαιώνεται  ότι  ο  φοιτητής  σημείωσε  επιτυχία  στις  εξετάσεις  στα  μισά  του  συνολικού  αριθμού  των  μαθημάτων του  ενδεικτικού  προγράμματος  σπουδών  του  προηγούμενου  έτους  ή  των  αντίστοιχων  δύο  προηγούμενων εξαμήνων. Επίσης βεβαιώνεται η διάρκεια των σπουδών του αντίστοιχου Τμήματος.
Για το πρώτο έτος φοίτησης αντί του ανωτέρω πιστοποιητικού κατατίθεται πιστοποιητικό εγγραφής. (Εκδίδεται από τη Γραμματεία του Τμήματος)
O συνολικός αριθμός μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος επίδοσης 2014-2015 είναι (Α’ έτος:12, Β’ έτος:14, Γ’ έτος:14)

3. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο ζητείται η εισοδηματική ενίσχυση (φορολογικό έτος 2015 – εισοδήματα του έτους 2015) και δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του ίδιου έτους. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 με ανάλογο περιεχόμενο, θεωρημένη από την οικεία ΔΟΥ.

– Οι Κύπριοι φοιτητές προσκομίζουν την τελευταία Φορολογική Βεβαίωση (Βεβαίωση Προσόδων) για το συνολικό εισόδημα της οικογένειας πρωτότυπη. Σε περίπτωση που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση οι Κύπριοι δικαιούχοι θα υποβάλλουν δηλώσεις του Ν. 1599/1986 με ανάλογο περιεχόμενο.
– Εκκαθαριστικά  σημειώματα  που  χορηγούνται  μέσω  διαδικτύου  (taxisnet) έχουν ισχύ ακριβούς αντιγράφου και είναι έγκυρα για κάθε χρήση
– Στην περίπτωση διαζυγίου κατατίθεται και το διαζευκτήριο ή αν αυτό δεν υπάρχει, απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου ή έγγραφο που να αποδεικνύει τη γονική μέριμνα.
Εάν ο δικαιούχος του στεγαστικού επιδόματος είναι ο φοιτητής (επειδή υποβάλλει ο ίδιος φορολογική δήλωση) θα πρέπει να προσκομίζεται και το εκκαθαριστικό του γονέα του από το οποία θα προκύπτει αν ο φοιτητής έχει δηλωθεί και ως προστατευόμενο μέλος. Εάν ο φοιτητής δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση:
α. Καταθέτει υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώνει ότι για το φορολογικό έτος 2015 δεν είναι υπόχρεος σε φορολογική δήλωση. Υπόδειγμα τέτοιας υπεύθυνης δήλωσης μπορείτε να βρείτε εδώ ή
β. Θα αναφέρεται η ανάλογη πρόταση στο δικαιολογητικό αριθμός 9 «Υπεύθυνη Δήλωση» που συμπληρώνεται από τον δικαιούχο του στεγαστικού επιδόματος.

4.  Βεβαίωση  Δηλωθείσας  Περιουσιακής  Κατάστασης  (Ε9)  όλης της οικογένειας (γονέων και προστατευόμενων τέκνων) τα οποία απεικονίζουν τη συνολική περιουσιακή κατάσταση της οικογένειας.

– Κατατίθενται τα Ε9 έστω και μηδενικά όλων των μελών της οικογένειας (πατέρας, μητέρα, προστατευόμενα τέκνα, με ημερομηνία 1/1/2016)

– Στην περίπτωση που τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας δεν έχουν ακίνητη περιουσία, συμπληρώνεται από τον δικαιούχο υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 με ανάλογο περιεχόμενο. (Δικαιολογητικό αριθμ. 9)

– Οι  Κύπριοι  φοιτητές  προσκομίζουν  Πιστοποιητικό Ακίνητης Ιδιοκτησίας. Μαζί με την παραπάνω βεβαίωση υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία θα δηλώνουν ότι η συνολική περιουσιακή τους κατάσταση είναι αυτή που αναφέρεται στη βεβαίωση του Κοινοτάρχη και ότι δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα στην κατοχή τους σε Ελλάδα & Κύπρο.

5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του Δικαιούχου

– Οι  Κύπριοι  φοιτητές  προσκομίζουν  βεβαίωση  από  την  οικεία  δημοτική  αρχή  στην οποία θα αναγράφεται η ημερομηνία γέννησης των τέκνων πρωτότυπη.

6. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας του φοιτητή

– Μόνιμη κατοικία του φοιτητή νοείται εκείνη στην οποία διαμένει η οικογένεια του φοιτητή. – Χορηγείται από το Δήμο στον οποίο διαμένει μόνιμα η οικογένεια του φοιτητή.
– Οι Κύπριοι φοιτητές υποβάλλουν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

7. Απόδειξη Υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας (κατοικίας)

Νοείται το Ηλεκτρονικό Μισθωτήριο Συμβόλαιο Κατοικίας
– Κατατίθεται για συμβάσεις μισθώσεων ακινήτων που συνάφθηκαν ή τροποποιήθηκαν από την 1.1.2014 και εξής ή μεν έχουν συναφθεί προγενέστερα πλην όμως δεν έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
– Για συμβάσεις μισθώσεως ακινήτων που συνάφθηκαν ή τροποποιήθηκαν πριν από την 1.1.2014 υποβάλλεται αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου στο όνομα του γονέα ή του φοιτητή, που θα φέρει την ένδειξη κατάθεσης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
– Ως μίσθωση θεωρείται και η διαμονή σε ξενοδοχείο ή πανσιόν υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίζει ο φοιτητής βεβαίωση τουλάχιστον δίμηνης διαμονής και απόδειξη παροχής υπηρεσιών για το ίδιο διάστημα.
– Δε θεωρείται μίσθωση η διαμονή σε φοιτητική εστία ή οικοτροφείο. Το μισθωτήριο συμβόλαιο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον δυο μηνών μέσα στο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

8. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης του δικαιούχου

Προσκομίζεται φωτοτυπία της πρώτης σελίδας τραπεζικού λογαριασμού όπου αποτυπώνεται ο διεθνής αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ (27 αλφαριθμητικοί χαρακτήρες)  και στον οποίο ο δικαιούχος επιθυμεί να κατατεθεί η οικονομική ενίσχυση.

9. Υπεύθυνη  δήλωση  του  νόμου  1599/86  του  δικαιούχου  του στεγαστικού επιδόματος για:

– τη μη είσπραξη του στεγαστικού επιδόματος για το ίδιο έτος άλλο φορά
– την ακρίβεια και εγκυρότητα των υποβαλλόμενων φωτοαντιγράφων
– το ότι ο φοιτητής δεν διαμένει σε φοιτητική εστία ή σε μισθωμένα από τη σχολή του δωμάτια
– τα έντυπα Ε9 περιλαμβάνουν τη συνολική περιουσιακή κατάσταση της οικογένειας (γονέων και προστατευόμενων τέκνων)
– το ότι ο φοιτητής (ονοματεπώνυμο) δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση και Ε9 για το συγκεκριμένο έτος
Η υπεύθυνη δήλωση οφείλει να φέρει νομίμως θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του.
(Μπορείτε να βρείτε έτοιμο προσχέδιο υπεύθυνης δήλωσης εδώ. Η υπεύθυνη δήλωση μπορεί να τροποποιηθεί κατά περίπτωση ώστε να καλύπτει τις ανάγκες κάθε περίπτωσης)

10. Καταστάσεις πληρωμής σε 2 αντίτυπα (Τυπώνεται δύο φορές)
Την κατάσταση πληρωμής μπορείτε να την τυπώσετε εδώ
Οδηγίες για την συμπλήρωση της κατάστασης πληρωμής μπορείτε να δείτε εδώ

11. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό ή στοιχείο ζητηθεί από την εκκαθαρίζουσα Υπηρεσία
Δικαιολογητικά που προέρχονται από υπηρεσίες της αλλοδαπής πρέπει να είναι μεταφρασμένα επίσημα στην ελληνική γλώσσα.

Υποβολή Αιτήσεων

Οι αιτήσεις κατατίθενται από τους ενδιαφερόμενους για την χορήγηση στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος από τις 4-4-2016 έως 30-7-2016.

Πληροφορίες

Μάθε περισσότερα στο Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2016: Όλες οι πληροφορίες!

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2016 μπορείτε να μάθετε στην γραμματεία του τμήματος του Πανεπιστημίου και ΤΕΙ που ανήκετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
5'
12 - 14
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;