Βάσεις 2015: Οι επιδόσεις των υποψηφίων
Το πως οι φετινές επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με τις αντίστοιχες των περσινών, επηρεάζουν τις βάσεις 2015,

panelladikes eksetaseis 2012 1

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΣΕΙΣ 2015 – Δείτε τα στο neolaia.gr!

 

Το πως οι φετινές επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με τις αντίστοιχες των περσινών, επηρεάζουν τις βάσεις 2015, είναι εύκολο να το αντιληφθούμε.

Χειρότερες επιδόσεις σημαίνει τάση για μείωση των βάσεων.

Μέχρι στιγμής, παρατηρούνται χειρότερες επιδόσεις, καθώς τα θέματα ήταν και πιο δύσκολα!

Θεωρητική: Με δεδομένη τη δυσκολία των διαγωνισμών στα Αρχαία Ελληνικά εφέτος, που είναι το πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας, αναμένεται υποχώρηση των βάσεων σε όλες τις κλίμακες της βαθμολογίας, η οποία θα είναι περισσότερο εμφανής στις Νομικές Σχολές, στα Τμήματα Ψυχολογίας και στα τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων. Η πτώση αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι τα θέματα ήταν απαιτητικά εφέτος και στα Λατινικά αλλά και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, ένα μάθημα που επιλέγεται από το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Πάντως, το εύρος της πτώσης θα καθοριστεί και από τις επιδόσεις των υποψηφίων στο δεύτερο μάθημα αυξημένης βαρύτητας στην κατεύθυνση αυτή, που είναι η Ιστορία Κατεύθυνσης.

Θετική και Τεχνολογική: Οι επιδόσεις των μαθητών στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, δηλαδή στη Βιολογία Κατεύθυνσης και στη Χημεία, κρίνονται ελαφρώς καλύτερες από αντίστοιχες περυσινές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Πάντως η όποια πτωτική τάση στις περιζήτητες Ιατρικές Σχολές θα προέλθει έτσι από τα δύσκολα θέματα που επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, τα οποία και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία χαρακτήρισε τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών.

Για το 5ο πεδίο, η δυσκολία των θεμάτων στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας σε συνδυασμό με τις χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων όλων των κατευθύνσεων, που έχουν όμως ως επιλογή τις συγκεκριμένες σχολές, δημιουργεί επιπρόσθετα συνθήκες πτώσης των βάσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;