Υπόθεση ντόπινγκ | Αθώοι Κεντέρης - Θάνου!

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας οι Ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Κώστας Κεντέρης για την υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος που είχαν τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Επιπροσθέτως, η ίδια απόφαση πάρθηκε για τους γιατρούς του ΚΑΤ και τους δύο πολίτες που κατηγορούνταν.

Από την άλλη πλευρά, ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον προπονητή των αθλητών, Χρήστο Τζέκο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατοχή απαγορευμένων ουσιών.

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά το τροχαίο είχε χαρακτηριστεί από το δικαστήριο ως «σκηνοθετημένο» και οι αθλητές θα περνούσαν 31 μήνες στη φυλακή, ο προπονητής 33 μήνες, οι αυτόπτες μάρτυρες 15 και 7 μήνες και οι γιατροί 6 με 8 μήνες ο καθένας. Όπως είναι λογικό, απόλυτα ικανοποιημένος από την τελική απόφαση των δικαστών δήλωσε πως είναι ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Προσωπικά, θεωρώ πως η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμα μελανό σημείο του ελληνικού αθλητισμού, ο οποίος δεν μπορεί να εξυγιάνει το μολυσμένο σύστημά του. Μήπως η ντόπα θα έπρεπε να είναι νόμιμη τελικά;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;