Πανος Μουζουράκης - Podcast01

Κάποιο πρωινό αποφάσισαμε να κάνουμε το πρώτο μας podcast. Δεν είχαμε ξαναασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν. Είχαμε επιλέξει τον Πάνο, μιας πριν απο λίγο καιρό είχε βγάλει το πρώτο του cd “Μάντεψε ποιος”, για να μας βοηθήσει και να μας πει δύο πράγματα. Του είχαμε στείλει ένα mail όπου είχε απαντήσει θετικά και έτσι δόθηκε το ραντεβού στο Σύνταγμα το μεσημέρι του Σαββάτου. Το τι έγινε είναι ακριβώς πιο κάτω και ηχητικά αλλά και η απομαγνωτοφώνηση για τα παιδιά του γραπτού λόγου.

 

|Download MP3|

ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ (visit homepage)

Ο Πάνος Μουζουράκης έχει μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε και τα πρώτα του βήματα στη μουσική σκήνη. Από τη στιγμή που κατέβηκε στην Αθήνα έπιασε δουλεία στο Σταυρό του Νότου για 4 χρόνια, ενώ κάπου εκεί ενδιάμεσα συνεργάστηκε και με τον Διονύση Σαββόπουλο. Μετά τα 4 χρόνια έκανε μια μουσικοσατηρική παράσταση μαζί με τον Γιώργο Μυλωνά ( με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στον Σταυρό του Νότου ), τα ” Πρόβατα κομμάτια ” , ενώ παράλληλα έκαναν και μια συναυλία στο Gagarin , αφιέρωμα στους Red Hot Chilly Pepers , με τους Uplift Mofo Party Band . Την επόμενη χρονιά, τον κάλεσε η Ελένη Γκασούκα για να συμμετέχει στους ” Ήρωες ” , μια ομάδα που δίνει παραστάσεις και αυτή τη περιόδο στο Μικρό Παλλάς . Επιπλέον έχει παίξει σε κάποια επεισόδια της σειράς ” Γιαννάκη ομορφόπαιδο ” του Γιάννη Ζουγανέλη .Τέλος, από τη Κυριακή 22 Απριλίου συμμετέχει με το Γιώργο Μυλωνά και τον Γιώργο Χριστοδούλου στη παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου ”American Dream ” , η οποία ανεβαίνει στη Λυρική Σκηνή για 11 παραστάσεις.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο σου cd . Πες μας μερικά λόγια .

Το cd ονομάζεται ” Μάντεψε ποιος ”, ένας τίτλος τον οποίο θεωρώ ιδιαίτερα επιτυχημένο , κάνοντας ένα μικρό απολογισμό των τόσο διαφορετικών δουλειών που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Οπότε να υποθέσουμε ότι το ομώνυμο τραγούδι του cd σου αναφέρεται σ’ εσένα τον ίδιο ?
Κοίτα , πολλές φορές μπορείς να κράζεις στο τρίτο πρόσωπο και να απευθύνεσαι στον εαυτό σου. Συνήθως αντιπαθούμε ανθρώπους στους οποίους βλέπουμε δικές μας αδυναμίες.

Δηλαδή ο στίχος του συγκεκριμένου τραγουδιού ” θα έρθει ο δίσκος θα γίνει χαμός , πρέπει να ‘ ναι απλός για να γίνει χρυσός , κανένας δε φοβάται θα πουλήσει τρελά , άμα πρώτα πουλήσει μερικά ιδανικά ” χαρακτηρίζει τον τρόπο που λειτουργείς ? Θα μπορούσες ποτέ να λειτουργήσεις κατ ‘ αυτό το τρόπο ?

Κοίταξε να δεις τα ιδανικά αλλάζουν. Με τα χρόνια προστίθενται φίλτρα και κατανοείς πλέον διάφορους παράγοντες που δυσκολεύουν και τις αποφάσεις σου και τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα . Όσον αφορά τη συγκεκριμένη δουλειά , δεν μπορώ να πω ότι πούλησα κάποια ιδανικά. Αντίθετα, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Από εκεί και πέρα, θεωρητικά αν έχω σκεφτεί για παράδειγμα να μπω στο Fame story, ναι, το έχω σκεφτεί αλλά αμέσως μετά χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο … Διονύσης Σαββόπουλος. Οπότε δεν μπορείς να ξέρεις…

To Salami

Πώς ήρθε η συνεργασία με τη Lyra ?

Όσο ήμουν στο Σταυρό του Νότου ερχόντουσαν από την εταιρεία για να δουν το Γιώργο Μυλωνά. Με πλησίασε λοιπόν κι εμένα ο Μιχάλης Ρίζος, παραγωγός στη Lyra, με τα εξής λόγια: ”Πάνο σε θέλουμε αλλά δεν ξέρουμε τι να σε κάνουμε”. Και δεν μου είχε φανεί παράλογο, γιατί τα τραγούδια που έγραφα ήταν εντελώς διαφορετικά απ ‘ αυτό που παρουσίαζα στο Σταυρό.

Με τους συνεργάτες του cd είχες προσωπική επαφή ή σου τους επέβαλε η δισκογραφική σου εταιρεία ?

Με τους περισσότερους ναι. Αν εξαιρέσεις τον Τάκη Σιμώτα, ο οποίος έχει γράψει τουσ στίχους στην ” Αυπνία ”, με όλους τους άλλους ή ήμουν φίλος ή γνωριζόμασταν. Βέβαια, έγινε πολύ προσεκτικά η επιλογή των τραγουδιών από τη κα. Ρίζου, τη παραγωγό μου, και αυτό είναι το ωραίο στη Lyra. Ότι είναι πολύ ανθρώπινη εταιρεία, ενώ στις πιο πολλές εταιρείες άμα είσαι νέος δεν σε υπολογίζουν και πολύ.

Η φυσιογνωμία σου , οι κινήσεις σου και οι εκφράσεις σου πάνω στη σκηνή είναι πολλές φορές κάπως << καρτουνίστικες >> . Γενικά , ο τρόπος που λειτουργείς είναι έτσι έντονος και εκφραστικός ?

Κοίτα τα δυο είδωλα μου αυτή τη στιγμή είναι ο Jimmy Carey σαν ηθοποιός και ο Robbie Williams σαν τραγουδιστής. Αυτό που προσπαθώ να κάνω όταν τραγουδάω είναι να σκεφτώ πώς αντιλαμβάνομαι το τραγούδι και φαντάζομαι ότι βρίσκομαι εγώ ο ίδιος από κάτω και με παρακολουθώ. Θέλω να τραβήξω, λοιπόν, τη προσοχή και να εκφράσω με κινήσεις αυτό που θέλει να περάσει το κομμάτι. Βέβαια, αυτό δεν γίνεται σκόπιμα αλλά υποσυνείδητα. Ίσως από κάποια κόμπλεξ που είχα από παιδί, όταν δεν με έπαιζαν τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο. Και όντας εγωκεντρικός σαν χαρακτήρας, αλλά μη μπορώντας να τραβήξω την προσοχή τους, τώρα μου αρέσει η έκθεση κατά κάποιο τρόπο.

[youtube hlEGft0XYHQ]

Πες μας ποιές ήταν οι μουσικές σου επιρρόες .

Ο μεγάλος μου αδερφός ήταν η μουσική μου επιρροή. Ξεκινήσαμε με Elvis Prisley, Neil Sedaka, Stu Cook, Jack Berry κτλ. και πήγαμε μετά σε πιο hard rock καταστάσεις όπως Zeppelin, Rainbow. Γύρω στα 13 με 14 άρχισα να ακούω Παύλο Σιδηρόπουλο, ο οποίος με στιγμάτισε. Έμαθα να τραγουδάω μιμούμενος τον Σιδηρόπουλο μιας και δεν έχω κάνει ιδιαίτερες μουσικές σπουδές.

Τα περισσότερα τραγόυδια στο πρώτο σου cd έχουν αφηγηματικό στίχο . Είναι ο τρόπος γραψίματος που σε εκφράζει ?

Νομίζω γενικά οι Θεσσαλονικείς το έχουμε αυτό. Κι εγώ σε γενικές γραμμές προτιμώ να γράφω μ ‘ αυτό το τρόπο, περιγράφοντας καταστάσεις, παρά να είμαι αόριστος, γιατί δεν είμαι και καλός σ ‘ αυτό.

Τουλάχιστον τα 4 από τα τραγούδια του cd σου αναφέρονται στον έρωτα . Προσπαθείς να τον περιγράψεις , να τον αναλύσεις . Τελικά , τι είναι για σενα ο έρωτας ?

Είχα πει ότι δεν ήθελα να γράψω τραγούδια για τον έρωτα, αλλά από κάποια στιγμή κι έπειτα πήγαινε αυτόματα προς τα εκει, γιατί από εκεί παίρνουμε και τις πιο πολλές αφορμές. Το τι είναι ο έρωτας για μενα, είναι αυτό που είναι για μενα. Γιατί είναι διαφορετικό για κάθε άνθρωπο. Η άποψη που εκφράζω είναι εντελώς προσωπική. Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα, το οποίο η κοινωνία μας έχει καταφέρει να το κάνει, όπως όλα τα υπόλοιπα πράγματα, εμπορικό, να το κλείσει σε στερεότυπια μονογαμίας και να το εξηγήσει επιστημονικά, λέγοντας ότι είναι μια ουσία που εκκρίνει ο εγκέφαλος και διαρκεί 1 με 2 χρόνια.

Συμπλήρωσε διάφορες φράσεις από τα τραγούδια σου σύμφωνα με τα πιστεύω σου .

“Μαθαίνω να ζω με τη συνήθεια ότι …. ο κόσμος συμβιβάζεται κι εγώ δεν μπορώ πλέον να ξεχωρίσω το σωστό από το λάθος ”
“Θα γράψω ένα τραγούδι που ν ‘ αφορά ….. τους πάντες ” ( ένα τραγούδι που να ξυπνήσει τον άλλο και εκεί θα καταλάβω ότι εγώ είμαι σωστός και ότι δεν είμαι μόνος )
“Η χαρά που παίρνω όταν …. τελειώνει ένα live και βλέπω την αποδοχή του κόσμου…δεν την αλλάζω με τίποτα”

Αν ήσουν τραγούδι ποιό τραγούδι θα ήθελες να είσαι ?

του Robbie Williams που λέει ” I will talk and Holywood will listen”

Αν ήσουν αντικείμενο ?

Το πουκάμισό μου

Αν ήσουν ιδέα ?

Η σωστή

Πρόγραμμα εμφανίσεων

Λυρική Σκηνή , Θέατρο Ακροπόλ , “American Dream ” 22/04/07 – 2/05/07
Μικρό Παλλάς , “Ήρωες “, κάθε Δευτέρα και Τρίτη για ακόμα ένα μήνα περίπου
ΒΟ ,Βούλα , από τον Ιούνιο και για ένα μήνα παραστάσεις μαζί με τον Γιώργο Μυλωνά.

ΗΡΩΕΣ

Πάνο σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο που μας αφιέρωσες. Νίκος – Κατερίνα!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;