Γενιά ειδικών
Ένα κείμενο του Στέργιου Ταμπάρη, προπτυχιακού φοιτητή στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Γράφω αυτόν τον συλλογισμό Τετάρτη 1 Μαρτίου του 2023 μετά από μια συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη, στο οποίο ο ίδιος και πολλοί άλλοι φίλοι μου θα μπορούσαμε να είμαστε επιβάτες.

Όμως, πέρα από αυτόν το συλλογισμό, αντιλήφθηκα με μία αμήχανη έκπληξη ότι όλοι μας έχουμε μια δυνατή φωνή με την οποία σθεναρά εκφράζουμε την άποψη και την αγανάκτησή μας γι’ αυτόν τον τόπο και τις παθογένειές του. Σαφώς, η αμήχανη αυτή έκπληξη δεν προέρχεται από την έκφραση της προσωπικής άποψης, αλλά από το γεγονός ότι οι περισσότεροι επιλέγουμε να την διατυπώσουμε όταν αυτή συνοδεύεται με τον αριθμό των νεκρών, της εκάστοτε περίπτωσης.

Βλέπω νέους να διοχετεύουν την ενέργειά τους στο να γίνονται κατά περίπτωση ειδικοί σιδηροδρομικών ατυχημάτων, πυρκαγιών, σεισμών και αναρωτιέμαι τι κοινωνία θα απολαμβάναμε εάν διοχετεύαμε όλο μας το πάθος, τον θυμό και την ενέργεια στον εντοπισμό, στην υπόδειξη και τη λύση του επόμενου δυστυχήματος των Τεμπών και της επόμενης πυρκαγιάς στο Μάτι… Καλούμαστε να αναλάβουμε τον ρόλο μας ως νέοι και να βρισκόμαστε προ των καταστάσεων δίχως να αναλωνόμαστε σε παιχνίδια επίρριψης ευθυνών, το οποίο άλλωστε οι προηγούμενες γενεές έχουν τελειοποιήσει.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΤΕΛ
79 - 63
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 0