3 συμβουλές για εσένα που ψάχνεις δουλειά μέσω διαδικτύου
Αν ψάχνεις δουλειά χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Οι καιροί έχουν αλλάξει, και πλέον το διαδίκτυο έχει μπει ενεργά στην καθημερινή μας ζωή. Έτσι, η χρήση του διαδικτύου συμβάλλει ενεργά τόσο στην ψυχαγωγία, όσο και σε πιο σοβαρά θέματα, όπως είναι η αναζήτηση και η  εύρεση εργασίας.

Για αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν δουλειά με την βοήθεια του διαδικτύου, καθώς είναι η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη, ενώ υπάρχουν αρκετές “ανεβασμένες” ευκαιρίες εκεί. Παρ’ όλα αυτά εμείς έχουμε κάποιες συμβουλές, οι οποίες θα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την αναζήτηση δουλειάς μέσω διαδικτύου, και ενδεχομένως να σε βοηθήσουν να φτάσεις πιο σύντομα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συμβουλή #1

Όσον αφορά τις αιτήσεις για δουλειά που στέλνεις μέσω διαδικτύου, καλό θα ήταν να γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι ένας recruiter θα δει αρκετές αιτήσεις για μία θέση. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό να χρειαστεί να δει πολλές αιτήσεις για διαφορετικά πόστα. Οπότε καλό θα ήταν να διευκολύνεις τον recruiter, αν θέλεις να κοιτάξει προσεκτικά το βιογραφικό και το cover letter σου δίνοντάς σου παράλληλα πιθανότητες πρόσληψης.

Πώς θα το κάνεις αυτό όμως;

Αρχικά, προσπάθησε να προσαρμόσεις το βιογραφικό σου σε κάθε θέση για την οποία κάνεις αίτηση αποφεύγοντας να στέλνεις το ίδιο βιογραφικό σε όλες τις εταιρείες που κάνεις αίτηση για δουλειά, αν το πόστο φυσικά είναι διαφορετικό. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να μην έχεις γραμματικά, ορθογραφικά, και συντακτικά λάθη, ενώ όσον αφορά το cover letter είναι πολύ σημαντικό να απευθύνεται όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα στη θέση για την οποία κάνεις αίτηση χωρίς να είναι γενικό και ασαφές. Η ασάφεια άλλωστε δεν σε αναδεικνύει καθόλου επαγγελματικά.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1