Δίκη Χρυσής Αυγής:
Στη Δίκη Χρυσής Αυγής απολογήθηκε πρώτος ο Μιχάλης Αρβανίτης, ο πρώην βουλευτής από τους 18 απολογούμενους της ναζιστικής οργάνωσης

Την Τετάρτη 02/10 άνοιξε ο κύκλος των απολογιών στη Δίκη της Χρυσής Αυγής των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, οι οποίοι δικάζονται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι απολογίες που θα ακουστούν θα είναι οι απολογίες των πρώην βουλευτών και θα είναι και οι τελευταίες που θα ακουστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στην οποία έχουν γίνει σχεδόν 400 συνεδριάσεις του δικαστηρίου, στις οποίες μάλιστα συνεδριάσεις, η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα.

Με την απολογία του Μιχάλη Αρβανίτη, λοιπόν, εγκαινιάστηκε ο κύκλος των απολογιών των πρώην βουλευτών του μορφώματος.

«Ελλην εθνικιστής Οπαδός του μεγάλου Ιωάννου Μεταξά», δήλωσε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και πρώτος από τους κατηγορουμένους της πρώην πλέον κοινοβουλευτικής ομάδας του νεοναζιστικού κόμματος, ο οποίος απολογήθηκε χθες στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση,

Με την έναρξη της απολογίας του, ο πρώτος από τους 18 πρώην βουλευτές απολογούμενους, ισχυρίστηκε ότι θεωρεί ταπείνωση να απολογηθεί «για τα κατασκευασθείσας κατ’εμού αιτιάσεις» και επιφυλασσόμενος να εκθέσει τα πραγματικά περιστατικά κατά την αγόρευση του, καθώς είναι δικηγόρος. Ο πρώην βουλευτής υποστήριξε πως δεν έχει «καμία σχέση με τους Ναζί..είναι εξοβελιστέοι αν υπάρχουν τέτοιοι», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «θεωρώ τους Γερμανούς κατάπτυστους».

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, ποτέ δεν εντάχθηκε σε κόμμα «πλην της 4ης Αυγούστου του Κωνσταντίνου Πλεύρη ως πρωτοετής φοιτητής». 

Ο Αρβανίτης απάντησε σε όσες ερωτήσεις των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου έκρινε «ότι χρίζουν απαντήσεως», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να έδωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος εντολή για να γίνουν επιθέσεις σε αλλοδαπούς ή στο ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα «τάγματα εφόδου» της ΧΑ είναι… εφεύρημα και «αν κάποιοι εξετράπησαν αυτό είναι καταδικαστέον. Το φρικτόν και απάνθρωπο έγκλημα ενός στυγνού δολοφόνου εις την Αμφιάλην θα το αναλύσω στην αγόρευσίν μου».

Όταν ερωτήθηκε για το καταστατικό του κόμματος του 1987 – που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και αναφέρεται στην απόλυτη αρχή του Αρχηγού – ο Μιχάλης Αρβανίτης υποστήριξε ότι είδε μόνο ένα καταστατικό «το εγκεκριμένο, κεκυρωμένο και αποδεχθέν» από τον Άρειο Πάγο.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών του μορφώματος θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, όπου έχουν κληθεί ο Χρυσαβαλάντης Αλεξόπουλος και ο Γεώργιος Γερμενής.

Με πληροφορίες από Documento

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
-
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
9'
46 - 39
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;