Γενικότερα, το θέμα με τον υδράγυρο και την κατανάλωση του ψαριού είναι ένας φόβος που έχουν πολλοί.
Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος.
Αρχικά, είναι περισσότερα τα ψάρια που περιέχουν λίγο υδράργυρο από αυτά που περιέχουν πολύ. Καλές και ασφαλείς επιλογές είναι ο σολομός, η γλώσσα και ο μπακαλιάρος.
Επίσης, το επίπεδο κινδύνου από την έκθεση στον υδράργυρο ίσως υπερεκτιμάται.
Μπορούμε να καταναλώνουμε ψάρι ακόμη και καθημερινά, αν επιλέγουμε είδη με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και οι μερίδες δεν είναι μεγάλες. Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας συνιστά τουλάχιστον δύο μερίδες των 100 γραμμαρίων την εβδομάδα. Για τις εγκύους, ο FDA συνιστά δύο με τρεις μερίδες ψαριού με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο την εβδομάδα.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
08-01-2024
Μαρούσι
Πωλήσεις
Εποχιακή Εργασία
15-02-2024
Ναουσα
1.500