Εύκολες συνταγές για φοιτητές: Κοτόπουλο με κριθαράκι
Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό. 

 

Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο ή 4-5 μπουτάκια κοτόπουλου
2 μέτρια ή ένα μεγάλο κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 ποτηράκι κρασιού, κρασί κόκκινο
4-5 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
1/2 κουτί ντοματοχυμό
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
ελαιόλαδο
κανέλα – γαρύφαλο σε σκόνη
300 γρ. κριθαράκι
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι- πιπέρι
τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι) τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρυσαφί χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά.
Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το χυμό, τη ζάχαρη, τον πελτέ, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε νερό ή ζωμό κότας, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-40 λ περίπου.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε όσο νερό ή ζωμό κότας απαιτείται, ρίχνουμε το κριθαράκι και το βράζουμε για 10-15 λ (προσθέτουμε αλάτι αν απαιτείται), με ανοιχτό το καπάκι, προσέχοντας να μη μας κολλήσει. Όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο, κατά προτίμηση αλ τέντε, το κατεβάζουμε αμέσως, για να μη παραβράσει, από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε πιατέλα μαζί με το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το τυρί και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: sintayes.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;