Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος είναι ιδανική για την καρδιά!
Ο τρόπος που γίνεται το μαγείρεμα παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς!

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, το μαγείρεμα σε μεγάλες θερμοκρασίες μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπάθειας.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή κατά την διάρκεια αυτού του είδους μαγειρέματος απελευθερώνονται τοξικά υποπροϊόντα από τις τροφές.

 

Μόλις αυτές εκτεθούν σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 65 βαθμούς Κελσίου, εκκρίνονται μεγάλες ποσότητες τρανς λιπαρών οξεών, τα οποία αυξάνουν την κακή χοληστερόλη και δυνητικά συμβάλλουν στην εμφάνιση καρδιοπάθειας.

Από την άλλη, το μαγείρεμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως π.χ. στον ατμό, δεν συνδέεται με τέτοια φαινόμενα και συμβάλλει στην προστασία της καρδιάς.

Η μελέτη αυτή, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nutrition, καταλήγει πως οι δείκτες καρδιοπάθειας είναι μεγαλύτεροι σε χώρες όπως το Πακιστάν, όπου η κουζίνα περιλαμβάνει μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες και χαμηλότεροι σε χώρες σαν την Κίνα, όπου προτιμάται το μαγείρεμα στον ατμό.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;