Εύκολη, γρήγορη και σίγουρα χορταστική!
Υλικά
1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτα
80γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 αυγά
200ml γάλα
100γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
Οδηγίες
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200C και αφήνεις την ζύμη να ξεπαγώσει.
Σε ένα τηγάνι σοτάρεις το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό, το αφαιρείς και βάζεις τα πράσα να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν (γύρω στα 8 λεπτά).
Τα βγάζεις και τα αφήνεις τα να κρυώσουν μαζί με το μπέικον.
Χτυπάς τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις το τριμμένο τυρί. Ανακατεύεις καλά. Απλώνεις τη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτες, την τρυπάς παντού με ένα πιρούνι και την ψήνεις για 15 με 20 λεπτά.
Την βγάζεις από το φούρνο και ρίχνεις μέσα τα πράσα με το μπέικον.
Περιχύνεις με το μείγμα και βάζεις την τάρτα στο φούρνο για άλλα 20 με 25 λεπτά, μέχρι η γέμιση να φουσκώσει και η ζύμη να πάρει χρώμα. Την αφήνεις να σταθεί και σερβίρεις.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πληροφορική
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Αιγάλεω
Μέσα μαζικής ενημέρωσης
Πλήρης Απασχόληση
04-01-2024
Κηφισιά