Υλικά συνταγής
400 γρ. σοκολατάκια Ferrero Rocher
2 λίτρα παγωτό βανίλια
2 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας
125 γρ. σοκολάτα γάλακτος με θρυμματισμένα φουντούκια
1/4 φλ. τσαγιού (60ml) γάλα
Εκτέλεση συνταγής
Στρώνετε μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 10×20 εκ. φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά.
Αφήνετε το παγωτό για 20-30 λ εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Χοντροκόβετε σε μπολ τη μισή ποσότητα από τα σοκολατάκια Ferrero Rocher και αφήνετε τα υπόλοιπα στην άκρη.
Βάζετε στο μαλακό παγωτό το σιρόπι σοκολάτας και τα χοντροκομμένα Ferrero Rocher και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε το παγωτό στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει.
Κόβετε τη σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια σε κομματάκια και τη βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα. Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα με ψιλοκομμένα καρύδια.
Μόλις παγώσει καλά το παγωτό το ξεφορμάρετε σε αλουμινένια πιατέλα και το περιχύνετε με το σοκολατένιο μείγμα. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα Ferrero Rocher και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για να είναι έτοιμο όταν θα θέλετε να το σερβίρετε.
[*] Για περισσότερο σοκολατένιο γαρνίρισμα, διπλασιάστε τη ποσότητα της σοκολάτας γάλακτος και του γάλακτος.
Πηγή: sintayes.gr
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Μέσα μαζικής ενημέρωσης
Πλήρης Απασχόληση
04-01-2024
Κηφισιά
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά