Ο (επιστημόνικός) λόγος που δεν θα κόψουμε ποτέ την μαύρη σοκολάτα!
Εδώ που φτάσαμε, γιατί να σταματήσουμε;

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, η μαύρη σοκολάτα δρα ευεργετικά για την καρδιά αλλά και τον εγκέφαλο μας.

Η συγκεκριμένη ιδιότητα της οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες, οι φλαβονόλες και οι κατεχίνες.

Στα παραπάνω έρχεται να προσθέσει μια νέα ανάλυση που αναφέρει πως ένα μικρό κομμάτι μαύρη σοκολάτα την ημέρα προστατεύει την καρδιά και βοηθά τους πάσχοντες από διαβήτη να ρυθμίσουν καλύτερα το σάκχαρό τους.

Ο λόγος πίσω από αυτό είναι πως οι φλαβανόλες της σοκολάτας βελτιώνουν σημαντικά την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη και το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα, αυξάνοντας τα επίπεδα της «καλής» (HDL) χοληστερόλης.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως το όφελος έχει να κάνει με την ποσότητα των φλαβανολών που καταναλώνονται. Γενικότερα, η μαύρη σοκολάτα έχει περισσότερες φλαβανόλες σε σύγκριση με τη λευκή ή τη σοκολάτα γάλακτος.

Ακόμη, η μελέτη έδειξε πως η κατανάλωση σοκολάτας έχει να κάνει με μειωμένη χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό, η οποία επίσης, συνδέεται με τον κίνδυνο για καρδιομεταβολικά νοσήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;