Υλικά συνταγής
3 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη μαύρη
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ξύδι
6 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. σόδα
1 σοκολάτα κουβερτούρα των 125 γρ.
1 καψουλίτσα βανίλια
2 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 35 εκ. και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύδι, το νερό, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Μόλις ενσωματωθούν, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι, το κακάο, το 1/4 από τη λιωμένη σοκολάτα και το νερό (όσο πάρει) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ. Το αφαιρούμε από το φούρνο και το περιχύνουμε όπως είναι καυτό το υπόλοιπο 3/4 λιωμένης σοκολάτας, για να τη «ρουφήξει» το ζεστό κέικ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Πηγή: sintayes.gr
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπάλληλοι γραφείου
Μερική Απασχόληση
15-03-2024
Αργυρούπολη
590
Εκπαίδευση
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Νέα Ιωνία Αττικής