Μπορεί η τσίχλα να σε “σώζει” στις φάσεις που θες να βελτιώσεις την αναπνοή σου αλλά σου δημιουργεί άλλα προβλήματα που δεν παίρνεις χαμπάρι!
Σύμφωνα με νέα έρευνα, η τσίχλα περιέχει ένα συστατικό το οποίο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας.
Όλα ξεκινούν από τα νανοσωματίδια του διοξειδίου του τιτανίου, ενός λευκαντικού παράγοντα που βελτιώνει την υφή των τροφίμων και εντοπίζεται κυρίως στις τσίχλες, την μαγιονέζα, το ψωμί και την οδοντόκρεμα.
Η κατανάλωση αυτής της ουσίας επί πολλά έτη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο πεπτικό σύστημα και συγκεκριμένα, στο έντερο, όπου απορροφώνται οι θρεπτικές ουσίες.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Binghamton παρατήρησαν πως η έκθεση του οργανισμού μας σε νανοσωματίδια οξειδίου του τιτανίου, δυσχέραινε την διαδικασία απορρόφησης του σιδήρου, του ψευδάργυροου, και των λιπαρών οξέων.
Το ζήτημα, βέβαια, απαιτεί περαιτέρω έρευνα καθώς οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις σε απομονωμένα κύτταρα.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
27-02-2024
Αγία Παρασκευή Αττικής
Υπηρεσίες Εστίασης
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος