Πώς γίνεται τα τσόφλια των αυγών να είναι φαγώσιμα; (βίντεο)
Οι περισσότεροι από εμάς πετούσαμε τα τσόφλια αφού τα αδειάζαμε από το εσωτερικό του αυγού. Μήπως, όμως, η συνήθεια αυτή είναι λάθος;

Οι περισσότεροι από εμάς πετούσαμε τα τσόφλια αφού τα αδειάζαμε από το εσωτερικό του αυγού. Μήπως, όμως, η συνήθεια αυτή είναι λάθος;

Η απάντηση είναι πως ναι. Η κατανάλωση του κελύφους των αυγών έχει θρεπτική αξία, καθώς αποτελείται από 90% καθαρό ασβέστιο.

Ένα τσόφλι αυγού περιλαμβάνει περίπου 2 γραμμάρια ασβεστίου, δηλαδή 2 με 4 φορές την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως δεν πρέπει να καταναλώνονται ωμά. Πρέπει να βράζονται έτσι ώστε να εξοντωθούν οι μικροοργανισμοί και έπειτα να ψηθούν στον φούρνο στους 90 βαθμούς για 10-15 λεπτά.

Μόλις τα ψήσουμε, τα βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν εντελώς σκόνη και τα προσθέτουμε σε καμία ζύμη (πίτσας, ζυμαρικών, κτλ).

Προσοχή, δεν πρέπει να καταναλώνονται σε υπερβολικές ποσότητες γιατί μπορεί να γίνουν επιβλαβή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;