Οι 12 λιγότερο ασφαλείς πόλεις στην Ευρώπη!
Η απουσία ασφάλειας σε μια χώρα έχει την ικανότητα να ρίξει σημαντικά το επίπεδο ζωής στην περιοχή, ανεξάρτητα αν πρόκειται για αυξημένα επίπεδα εγκληματικότητας ή υψηλό κίνδυνο τρομοκρακτικού χτυπήματος.

Madrid_October15

Η απουσία ασφάλειας σε μια χώρα έχει την ικανότητα να ρίξει σημαντικά το επίπεδο ζωής στην περιοχή, ανεξάρτητα αν πρόκειται για αυξημένα επίπεδα εγκληματικότητας ή υψηλό κίνδυνο τρομοκρακτικού χτυπήματος.

Η Mercer, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες HR στον κόσμο, κάθε χρόνο εκδίδει ένα Δείκτη Ποιότητας Ζωής με δεδομένα για κάθε χώρα στον κόσμο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και δεδομένα για τις ασφαλέστερες χώρες στον πλανήτη.

Από την συγκεκριμένη λίστα προκύπτουν, επίσης, και οι χώρες στις οποίες είναι λιγότερο ασφαλής κανείς. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2015 καθώς θα συμπεριληφθούν στον Δείκτη της επόμενης χρονιάς.

Η λίστα των ασφαλέστερων και “επισφαλών” χωρών προέκυψε μέσα από την ανάλυση στοιχείων όπως οι σχέσεις της εκάστοτε πόλης με διάφορες χώρες, η εσωτερική σταθερότητα, το έγκλημα και η δικαιοσύνη.

Ίσως εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα:

12. Παρίσι

16246547072_48798fd8a5_b

Η πόλη έπεσε στη 71η θέση ανάμεσα εκ των 230 παγκοσμίως εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν σε διάφορα μέρη της γαλλικής πρωτεύουσας.

11. Λονδίνο

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά η Mercer τοποθετεί το Λονδίνο στην 72η θέση της λίστας. Σύμφωνα με την Ellyn Karetnick, επικεφαλής του τομέα Διεθνούς Κινητικότητας  της εταιρείας στην Μεγάλη Βρετανία “Στην Ευρώπη, πέραν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις κοινωνικές αναταραχές, λαμβάνεται υπόψη σε σημαντικό βαθμό και οποιαδήποτε πτώση στην ποιότητα ζωής των ομογενών όταν συγκροτείται μια κατάταξη.”

10. Βουκουρέστι

Bucharest-Skyline-01

Η βία και το οργανωμένο έγκλημα βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, αλλά η πόλη βρίσκεται στην79η θέση εξαιτίας των υψηλών επιπέδων διαφθοράς και των μικροεγκλημάτων.

9. Ζάγκρεμπ

Όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, η πρωτεύουσα της Κροατίας βρίσκεται στην 79η θέση εξαιτίας της διαφθοράς που υπάρχει.

8. Ρίγα

Part-DV-DV2135399-1-1-0

Πέραν των πολυπληθών διαμαρτυριών που πραγματοποιήθηκαν κατά των προσφύγων και των μεταναστών, στην χαμηλή βαθμολογία της Ρίγας συνέβαλε το οργανωμένο της έγκλημα και τα συνδικάτα πορνείας που υπάρχουν. Η πόλη βρίσκεται στην 82η θέση της λίστας.

7. Ρώμη

Η πόλη έπεσε στην 82η θέση αφότου, μαζί με άλλες ιταλικές πόλεις, βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών ως υποψήφια για επίθεση παρόμοια με εκείνη που έγινε στην Γαλλία τον προηγούμενο Νοέμβριο.

6. Μαδρίτη

Madrid_October15

Η πόλη βρίσκεται στην 84η θέση στην λίστα της Mercer  λόγω των κοινωνικών αναταραχών που επικράτησαν έπειτα από τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν, τα οποία οδήγησαν σε ραγδαία άνοδο της ανεργίας, ειδικά για τους νέους.

5. Βουδαπέστη

Η πόλη έπεσε στην 93η θέση της λίστας έπειτα από αναταραχές που επικράτησαν στην κοινωνία με επίκεντρο την προσφυγική κρίση.  Δεν ήταν λίγες οι φορές μέσα στην χρονιά όπου προέκυψε χάος στους σταθμούς και έντονες διαμαρτυρίες στους δρόμους της πόλης κατά των προσφύγων και των μεταναστών σε σημείο που ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να μετριάσει τις ροές μέσα στην χώρα.

4. Σοφία

1-Sofia-parliament-square-ifb

Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας βρέθηκε στην 118η θέση της λίστας εξαιτίας των κοινωνικών αναταραχών που προέκυψαν μέσα στο έτος. Ο λαός της Βουλγαρίας, της φτωχότερης χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμαρτύρεται συνεχώς κατά της κυβέρνησης λόγω των περικοπών στις παροχές και τις συντάξεις που πραγματοποίησε καθώς και για την διαφθορά που επικρατεί.

3. Αθήνα

Και όμως, βρισκόμαστε και εμείς σε αυτήν την λίστα, με την Αθήνα να βρίσκεται στην θέση 124 από τις 230 χώρες της λίστας, έπειτα από την αύξηση της φτώχειας και της εγκληματικότητας λόγω των εκτενών μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν.

Επιπλέον, “οι πρόσφατες οικονομικές αναταράξεις που πέρασε η Ελλάδα, οι οποίες οδήγησαν σε βίαιες διαμαρτυρίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της, έχουν υποβαθμίσει την θέση της στην κατάταξη ασφαλείας” αναφέρει η Mercer. Καθοριστικό ρόλο έχουν παίξει και οι συνεχείς αφίξεις χιλιάδων προσφύγων στην πόλη, πράγμα που υποβαθμίζει την ασφάλεια της.

2. Βελιγράδι

Αν και τα βίαια εγκλήματα βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα στην συγκεκριμένη πόλη, η διαφθορά και οι δωροδοκίες που “τρέχουν” τα πράγματα στην διοίκηση της μαζί με τα αυξημένα φαινόμενα κλοπών και βανδαλισμών, την “ρίχνουν” στην 131η θέση.

1. Κίεβο

Anti-government_protests_in_Kiev_(13087792943)

Το Κίεβο βρίσκεται στην 189η θέση λόγω της κοινωνικής αναταραχής που επικρατεί και των τεταμένων σχέσεων της με την Ρωσία. Αν και το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρει πως το Κίεβο είναι ασφαλές και πως η περισσότερη ένταση επικρατεί στην περιοχή της Κριμαίας, η πόλη στιγματίζεται από τις κλοπές, τους βανδαλισμούς και τις βίαιες διαμαρτυρίες που έχουν οδηγήσει σε τραυματισμό ή και θάνατο εκατοντάδες πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
0 - 0
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
7'
73 - 63
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
4'
4 - 8
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;