Παραολυμπιακοί αγώνες 2016: Τελετή έναρξης με πολλές εκπλήξεις και μηνύματα
Οι Παραολυμπιακοί αγώνες 2016 στο Ρίο ήταν από τους πιο εντυπωσιακούς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

081722

Οι Παραολυμπιακοί αγώνες 2016 στο Ρίο ήταν από τους πιο εντυπωσιακούς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Στην αρχή έπαιξε ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, ο οποίος σε μια διαδρομή από τον Στόουκ Μάντεβιλ (εκεί όπου γεννήθηκε η ιδέα των Αγώνων) έως το Ρίο ακολουθεί μια διαδρομή μέσα από χρώματα, χαμόγελα, μουσική, χορό, γεύσεις και πολύ χαρά.

Ο Πρόεδρος στο Μαρακανά πλέον έδωσε το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση και ο Άαρον Γουίλζ, ένας αθλητής των extreme sports, κατέβηκε με το αμαξίδιο του μια ειδικά διαμορφωμένη ράμπα περνώντας μέσα από ένα ειδικό πάνελ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η αναπηρία είναι απλά η αρχή της δημιουργίας πραγμάτων και καταστάσεων που δεν μπορεί να ζήσει ένας αρτιμελής.

Έπειτα προφανώς υπήρχαν στοιχεία της κουλτούρας των Βραζιλιάνων. Οι παραλίες του Ρίο, η διασκέδαση, η άθληση.

Η βραζιλιάνικη σημαία μπήκε στο γήπεδο στα χέρια της Ροσεάν Μίκολις, κόρη του Άλντο Μίκολις, του πρωτεργάτη για τη διάδοση του Παροαλυμπιακού Κινήματος στην Βραζιλία.

Με τον μαέστρο Ζοάο Κάρλος Μάρτινς στο πιάνο για τον εθνικό ύμνο αλλά και τα πυροτεχνήματα να κάνουν τη νύχτα μέρα, παρέλασαν οι αποστολές. Κάθε ένας από τους εθελοντές που συνόδευαν τις χώρες κατά την είσοδό τους στο Μαρακανά, κρατούσε ένα κομμάτι από ένα τεράστιο παζλ, το οποίο όταν ολοκληρώθηκε παρουσίαζε μια καρδιά να χτυπάει, σχεδιασμένη από τον Βικ Μουνίζ και με moto ότι η «η καρδιά δεν έχει όρια. Όλοι μας έχουμε καρδιά».

Η snowboarder Έιμι Πούρντι ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της έναρξης των Παραολυμπιακών αγώνων του Ρίο, καθώς εντυπωσίασε τους πάντες χορεύοντας με παρτενέρ της ένα… ρομπότ.

Ο Αλ Χουσείν, ο Σύρος πρόσφυγας που ζει, εργάζεται και προπονείται στην Ελλάδα, μπήκε πρώτος στο στάδιο κρατώντας τη σημαία των Ανεξάρτητων Παραολυμπιακών Αθλητών, η οποία δημιουργήθηκε μετά από πρόταση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής προς την IPC.

Η υπόλοιπη παρέλαση έγινε με αλφαβητική σειρά (με το πορτογαλικό αλφάβητο.

Εμείς είχαμε σημαιοφόρο τον Παραολυμπιονίκη του μπότσια, Γρηγόρη Πολυχρονίδη.

Παραολυμπιακοί αγώνες 2016: Γνωρίστε την ελληνική ομάδα

Ας δούμε κάποια στιγμιότυπα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
-
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
ΗΜ
46 - 37
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;