Βιογραφικό σημείωμα: Τα πιο συχνά λάθη!
Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο βιογραφικό σημείωμα; Τι πρέπει να αποφύγουμε;

30B3FD0584F77325B1E6693207994081

Στη λίστα που ακολουθεί συγκεντρώσαμε τα πιο συχνά λάθη που κάνει κάποιος όταν γράφει το βιογραφικό του σημείωμα και τι πρέπει να προσέξεις:

1. Πρόσεχε τα λάθη στη γραμματική και το συντακτικό!

Μη γελάς, σύμφωνα με τα στατιστικά πολύ είναι αυτοί που δίνουν βιογραφικά με γραμματικά, συντακτικά ή ακόμη και ορθογραφικά λάθη. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει σοβαρό μειονέκτημα στην αίτηση σου.

2. Η έλλειψη στόχευσης

Αναλόγως τη θέση που θέλεις θα πρέπει να προσαρμόζεις και το βιογραφικό σου σημείωμα δίνοντας έμφαση στα χαρακτηριστικά που θα σε κάνουν “θελκτικό” για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας και φυσικά σχετίζονται με αυτή.

Αν για π.χ. η θέση εργασίας για την οποία ενδιαφέρεσαι έχει σχέση με τις πωλήσεις, καλό είναι να επισημάνεις, δίνοντας περισσότερες info εντός του βιογραφικού σου, όποιο σχετικό πρακτικό ή γνωστικό background έχεις σχετικό με το συγκεκριμένο αντικείμενο, είτε πρόκειται για σεμινάρια/πτυχίο, είτε πρόκειται για προϋπηρεσία στις πωλήσεις, δίνοντας και μια σύντομη περιγραφή με επαγγελματική ορολογία, την οποία καλό είναι να έχεις με bold ένδειξη ώστε να λειτουργήσει ως keyword.

3. Έλλειψη δομής και οργάνωσης
Ένα βιογραφικό σημείωμα πρέπει να χωρίζεται σε ενότητες. Να έχει δηλαδή μια συνοχή και μια λογική συνέχεια.

Ένα τυπικό βιογραφικό σημείωμα συνήθως έχει στην αρχή τα προσωπικά σου στοιχεία, στη συνέχεια την επαγγελματική σου εμπειρία, την εκπαίδευση, τις ξένες γλώσσες, τις γνώσεις σε Η/Υ, τα σεμινάρια/παιχνίδια προσημείωσης και στο τέλος τα ενδιαφέροντά σου.

4. Έλλειψη συμπληρωματικών πληροφοριών σε κάθε επαγγελματική εμπειρία 

Δεν αρκεί να γράψουμε το πού έχουμε εργαστεί και από πότε μέχρι πότε. Μεγαλύτερη σημασία έχει να δει ο μελλοντικός εργοδότης μας ότι στην προηγούμενη εργασία καταφέραμε να αυξήσουμε τον τζίρο τόσο % , μειώσαμε λειτουργικά έξοδα, αυξήσαμε το πελατολόγιο, προτείναμε μια καινοτομία, εργαστήκαμε σε χ projects, είχαμε επιπλέον ευθύνες κλπ.

5. Η προσθήκη λεπτομερειών χωρίς λόγο

Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι το βιογραφικό μας δεν είναι καλό και προσθέτουμε πληροφορίες που δε χρειάζονται είτε γενικότερα είτε για τη δουλειά που κάνουμε αίτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;