Το ξερες; Φάε κακάο και θα με θυμηθείς!
Όχι ότι χρειαζόμασταν κι άλλους λόγους για να λατρεύουμε το κακάο, αλλά ποτέ δεν βλάπτει άλλος ένας!

 

Έτσι, λοιπόν, αμερικανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Σκοτ Σμολ, καθηγητή νευρολογίας και διευθυντή του Ινστιτούτου Τάουμπ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, δημοσίευσαν στην επιθεώρηση νευροεπιστήμης Nature Neuroscience έρευνα που υποστηρίζει πως οι αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβανόλες, οι οποίες περιέχονται στο κακάο και στη σοκολάτα, ανέστρεψαν σε υγιείς ανθρώπους την απώλεια της μνήμης που οφείλεται στην προχωρημένη ηλικία.

Μάλιστα, πρώτη φορά διαπιστώνεται άμεσα από μια επιστημονική έρευνα ότι μπορεί να βελτιωθεί η φυσιολογική μορφή έκπτωσης της μνήμης χάρη στη συγκεκριμένη διατροφική παρέμβαση και όχι απλώς να σταματήσει.

Από την άλλη, οι ερευνητές ζήτησαν από 39 υγιείς εθελοντές ηλικίας 50 έως 69 ετών να κάνουν επί τρεις μήνες διατροφή είτε πλούσια (900 μιλιγκράμ τη μέρα) είτε φτωχή σε φλαβανόλες (10 μιλιγκράμ τη μέρα), ενώ πριν και μετά τη μελέτη οι εθελοντές υποβλήθηκαν τόσο σε απεικόνιση του εγκεφάλου, όσο και σε τεστ μνήμης, σύμφωνα με τους New York Times.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι είχαν πάρει πολλές φλαβανόλες στη διάρκεια του τριμήνου, εμφάνιζαν τόσο βελτίωση στη λειτουργία του εγκεφάλου τους, όσο και καλύτερες επιδόσεις στα μνημονικά τεστ κατά περίπου 25% σε σχέση με όσους δεν είχαν πιει φλαβανόλες.

Την έρευνα χρηματοδότησε η γνωστή εταιρεία Mars, η οποία και κατασκεύασε το υψηλής συγκέντρωσης μείγμα από φλαβανόλες που χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες, οι οποίοι επεσήμαναν ότι η ποσότητα και το μείγμα φλαβανολών που χρησιμοποίησαν στο πείραμά τους, είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που περιέχονται στο κακάο και στις σοκολάτες του εμπορίου.

Ωστόσο, οι ίδιοι προειδοποίησαν ότι δεν πρέπει κανείς να πίνει τεράστιες ποσότητες του συγκεκριμένου ροφήματος ή να τρώει πολλές σοκολάτες ελπίζοντας να πετύχει τα ίδια οφέλη, διότι, μεταξύ άλλων, θα καταναλώνει επίσης τα λίπη και τις θερμίδες που αυτές περιέχουν.

Τέλος, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, εκτός από τις φλαβανόλες, και η σωματική άσκηση βελτιώνει την μνήμη.

Πριν το μάθημα λοιπόν, u know!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
0 - 0
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
5'
78 - 68
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
4'
6 - 8
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;