Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

 

Μήπως ξέρετε γιατί η 25η Μαρτίου έχει συνδυαστεί γαστρονομικά με τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά; Είναι ένα έθιμο που συνδέεται, φυσικά, με τη Σαρακοστή και την Εκκλησία.

Πιο συγκεκριμένα, από πολύ παλιά η Εκκλησία επέτρεπε στους πιστούς να φάνε ψάρι μόνο δύο φορές μέσα στη Σαρακοστή: την ημέρα του Ευαγγελισμού (25 Μαρτίου) και την Κυριακή των Βαΐων.

Ωστόσο, η απάντηση στο γιατί τρώμε συγκεκριμένα μπακαλιάρο κρύβεται στην ορεινή Ελλάδα και στις πιο φτωχές περιοχές, όπου ο παστός μπακαλιάρος ήταν η εύκολη και οικονομική λύση.

Μάλιστα, παστό μπακαλιάρο είχαν ακόμη και στα μικρά μπακάλικα.

Έτσι, με τα χρόνια αυτή η συνήθεια έμεινε μέχρι και σήμερα στην ζωή των ανθρώπων και έγινε μέρος της εθιμοτυπίας του διπλού εορτασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;