Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Εγινε 40 ετών και διαθέτει περιουσία 169 δισ. δολαρίων
Η «χρυσή» δεκαετία του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Αφού τίμησε την 20ή επέτειο του Facebook νωρίτερα φέτος, ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg, έφθασε χθες σε ένα προσωπικό ορόσημο γιορτάζοντας τα 40ά του γενέθλια.

Ο άνθρωπος που άλλαξε το πρόσωπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να ξεπερνάει τα όρια στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς ισχυρίζεται ότι έχει ακόμη πολλούς «άσους» στο μανίκι του για το μέλλον και τη μετάβαση στην τεχνητή νοημοσύνη. Πλέον η περιουσία του «Mr Facebook» αγγίζει τα 169 δισ. δολ., κυρίως λόγω του ποσοστού 13% που κατέχει στη μητρική εταιρεία Meta, ενώ ο τρόπος ζωής του έχει επίσης αλλάξει σημαντικά, όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος που κάνει αναδρομή στην τελευταία «χρυσή» δεκαετία της ζωής του.

Στο διάστημα αυτό γεννήθηκαν τα παιδιά του, απέκτησε πτυχίο από το Χάρβαρντ, όπως επίσης και… μπλε ζώνη στο ζίου ζίτσου, ενώ προσέθεσε δισ. δολάρια στο επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο. Και αυτό χάρη στον κολοσσό Meta, τον τεχνολογικό όμιλο με έδρα την Καλιφόρνια που ελέγχει μεταξύ άλλων το Facebook, το Instagram και το WhatsApp.

Η μετοχή του έχει αυξηθεί περισσότερο από 700% την τελευταία δεκαετία και πλέον είναι η έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, ελέγχοντας σημαντικά τμήματα των social media και της διαφημιστικής οικονομίας στον κόσμο. Ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών στο Facebook έχει υπερδιπλασιαστεί, από 890 εκατ. στο τέλος του 2014 σε 2,11 δισ. στο τέλος του 2023. Και ενώ ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ απέχει ακόμη αρκετά από τον φανταχτερό τρόπο ζωής των υπόλοιπων κροίσων, αρχίζει πλέον να ενστερνίζεται συνήθειες και αδυναμίες τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι γιόρτασε τα 40ά του γενέθλια, όπως κάθε δισεκατομμυριούχος που… σέβεται τον εαυτό του, στο υπερπολυτελές γιοτ που απέκτησε πρόσφατα. Οι φήμες οργίαζαν εδώ και καιρό ότι το «Launchpad» –ένα γιοτ 118 μέτρων που κατασκευάστηκε από το ολλανδικό ναυπηγείο Feadship και στοιχίζει 300 εκατ. δολάρια– ανήκει πλέον στον CEO της Meta.

Ολα δείχνουν όμως ότι ο Ζούκερμπεργκ έκανε και το πάρτι των γενεθλίων του εν πλω, καθώς το μέγα γιοτ έφθασε χθες στον Παναμά από το Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντα, όπου ήταν αγκυροβολημένο από τότε που έκανε το παρθενικό του ταξίδι στον Ατλαντικό τον περασμένο Μάρτιο. Το αεροπλάνο του Ζούκερμπεργκ προσγειώθηκε επίσης στον Παναμά την ίδια ημέρα.

Λίγα είναι γνωστά για το πολυτελές σκάφος, το οποίο λέγεται ότι ναυπηγήθηκε για έναν Ρώσο επιχειρηματία που έχει δεχθεί κυρώσεις, πριν παραδοθεί στην ολλανδική κυβέρνηση, η οποία φέρεται να μεσολάβησε για την αγοραπωλησία. Ενα σκάφος του μεγέθους του όμως μπορεί συνήθως να φιλοξενήσει δεκάδες επισκέπτες και μέλη πληρώματος, ενώ πιθανότατα διαθέτει πισίνα, γυμναστήριο, σπα, αίθουσα κινηματογράφου και ελικοδρόμιο.

Ο Ζούκερμπεργκ έχει συγκεντρώσει, εξάλλου, ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων με εκτιμώμενη αξία περίπου 200 εκατ. δολαρίων. Ο ίδιος και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, ξόδεψαν εκατ. δολάρια αγοράζοντας ακίνητα στο Πάλο Αλτο και στην παρακείμενη λίμνη Τάχο.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Υπόγειο καταφύγιο

Παράλληλα έχει αγοράσει τουλάχιστον 1.200 στρέμματα στη Χαβάη, όπου φέρεται μάλιστα να κατασκευάζει ένα ακίνητο αξίας 100 εκατ. δολ., με υπόγειο bunker που θα είναι αυτόνομο, με δική του παροχή ενέργειας, τροφής και νερού.

Το συγκρότημα «Koolau Ranch» διαμορφώνεται σε ένα από τα πιο ακριβά προσωπικά κατασκευαστικά έργα στη σύγχρονη Ιστορία και θα αποτελείται από τουλάχιστον δώδεκα κτίρια με δύο κεντρικά αρχοντικά, τα οποία θα συνδέονται με σήραγγα που θα οδηγεί στο ειδικά σχεδιασμένο υπόγειο καταφύγιο, το οποίο θα «αντέχει στις εκρήξεις», όπως αναφέρει το Wired.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;