Taylor Swift: Όλα τα ρεκόρ που «έσπασε» (ξανά) με το «The Tortured Poets Department»
Με το 11ο προσωπικό της άλμπουμ, «The Tortured Poets Department», η Taylor Swift «σπάει» ακόμα περισσότερα ρεκόρ.

Το 2023 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά της Taylor Swift. Η 34χρονη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός είχε κυκλοφορήσει ένα από τα μεγαλύτερα άλμπουμ της καριέρας της, το «Midnights», ξεκίνησε την τεράστια περιοδεία της «The Eras Tour» η οποία έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το ευρωπαϊκό κομμάτι της, κυκλοφόρησε μία άκρως επιτυχημένη concert film και έφτασε σε επίπεδα δημοτικότητας που θυμίζουν την εποχή του Beatlemania.

Ποιος θα περίμενε, όμως, η επιτυχία της να μην έχει σταματημό και πλέον να έχει φτάσει σε αδιανόητα μέχρι στιγμής επίπεδα. Το 11ο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «The Tortured Poets Department» μπορεί να έχει διχάσει το κοινό και τους κριτικούς, όμως, φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της μέχρι στιγμής.

Στις 19 Απριλίου, η Taylor Swift κυκλοφόρησε ένα βαθιά προσωπικό άλμπουμ πάνω στο οποίο εργαζόταν εδώ και δύο χρόνια με τους γνωστούς -και φίλους της- παραγωγούς Jack Antonoff και Aaron Dessner των The National. Δύο ώρες μετά την κυκλοφορία των πρώτων 16 τραγουδιών του άλμπουμ, η γνωστή καλλιτέχνης κυκλοφόρησε ακόμα 15 (!) τραγούδια και κυριολεκτικά έριξε το διαδίκτυο. Τα ρεκόρ που έχει σημειώσει το διπλό αυτό άλμπουμ είναι πολλά και δείχνουν πως πλέον ο μόνος αντίπαλός της είναι ο ίδιος της ο εαυτός.

Πάμε να δούμε όλα τα ρεκόρ που κατέρριψε το διπλό άλμπουμ «The Tortured Poets Department»!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taylor Swift (@taylorswift)

Το άλμπουμ με τα περισσότερα pre-save στην ιστορία του Spotify

Πριν καν κυκλοφορήσει το «The Tortured Poets Department», κατέρριψε το ρεκόρ του Spotify για τις περισσότερες προ-αποθηκεύσεις στην ιστορία της streaming πλατφόρμας. Η σελίδα για την αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία του 11ου άλμπουμ της 34χρονης σούπερ σταρ άρχισε να λειτουργεί από τις 28 Μαρτίου μέσα από την πλατφόρμα.

Ακριβώς δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ. Η σελίδα προσκαλούσε τους Swifties να μετρήσουν αντίστροφα μέχρι την κυκλοφορία και να προ-αποθηκεύσουν το άλμπουμ.

Το Spotify ενημέρωσε συνεχώς τη σελίδα με συνδέσμους για να μπεις στο επίσημο shop της Taylor Swift, καθώς και μηνύματα της ίδιας προς τους φανς, αλλά και στίχους του άλμπουμ.

Οι περισσότερες πωλήσεις βινυλίων σε μία εβδομάδα

Είναι γνωστό πως η Taylor Swift έχει καταφέρει να τονώσει την αγορά βινυλίων και δίσκων σε όλο τον κόσμο. Τώρα, το «The Tortured Poets Department» δείχνει πως η επιρροή της και η αγοραστική δύναμη των φανς της δεν έχει σταματημό.

Το άλμπουμ πούλησε πάνω από 1,9 εκατομμύριο φυσικής πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του (δηλαδή οι πωλήσεις χωρίς να μετρηθεί σε αυτό το streaming). Από αυτές οι 859.000 πωλήσεις ήταν βινύλια. Οι πωλήσεις αυτές καταρρίπτουν το ρεκόρ της ίδιας για τη μεγαλύτερη εβδομάδα πωλήσεων για ένα άλμπουμ σε μορφή βινυλίου στη σύγχρονη εποχή ή από τότε που η εταιρεία Luminate άρχισε να συγκεντρώνει δεδομένα. Αυτό έγινε το 1991.

Taylor Swift

Το νέο άλμπουμ της Taylor Swift κατάφερε να ξεπεράσει τις 693.000 πωλήσεις βινυλίων που είχε κάνει την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του το 2023 το «1989 (Taylor’s Version)».

Πριν από την κυκλοφορία του, η Tay είχε ανακοινώσει τέσσερις παραλλαγές βινυλίου του «The Tortured Poets Department». Κάθε ένα θα είχε και ένα bonus κομμάτι και αυτά είχαν τους τίτλους “The Manuscript”, “The Albatross”, “The Bolter” και “The Black Dog”.

Ο αριθμός των streams την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας στο Spotify

Όχι μόνο το «The Tortured Poets Department» έγινε το άλμπουμ με τα περισσότερα streams σε μια ημέρα στην ιστορία του Spotify -κάτι που κατάφερε σε λιγότερο από 12 ώρες μετά την κυκλοφορία του- έγινε, επίσης, το πρώτο άλμπουμ στην πλατφόρμα που συγκέντρωσε πάνω από 300 εκατομμύρια streams σε μια μέρα.

Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν η ίδια η Taylor Swift με το προηγούμενο άλμπουμ της, «Midnights», που είχε συγκεντρώσει 186 εκ. streams σε μία ημέρα στο Spotify. Για το 2024, η Beyonce ήταν η κάτοχος του ρεκόρ με τα περισσότερα streams με το νέο της άλμπουμ «Cowboy Carter» να συγκεντρώνει 300,41 εκατομμύρια streams την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Η Swift χρειάστηκε μόλις 24 ώρες για να το πετύχει -και να το ξεπεράσει. Παράλληλα, το 11ο άλμπουμ της έγινε το πρώτο άλμπουμ που κάνει ντεμπούτο με 200 εκ. streams και το πρώτο άλμπουμ που ξεπερνάει τα 300 εκ. streams σε μία ημέρα στο Spotify.

Το τραγούδι με τα περισσότερα streams σε μία ημέρα στο Spotify

Παρομοίως, το πρώτο κομμάτι του «The Tortured Poets Department», που λειτουργεί και ως το πρώτο single του δίσκου, το «Fortnight» έσπασε το ρεκόρ του Spotify για τα περισσότερα streams που συγκεντρώθηκαν ποτέ από ένα τραγούδι σε μία ημέρα από την κυκλοφορία του. η συνεργασία της Taylor Swift με τον Post Malone ξεπέρασε το «Easy On Me» της Adele.

Το μεγαλύτερο ντεμπούτο για pop άλμπουμ στην ιστορία της Apple Music

Την ημέρα κυκλοφορίας του άλμπουμ, η Apple Music ανακοίνωσε πως το «The Tortured Poets Department» είχε σπάσει το ρεκόρ του για τα περισσότερα streams σε μία ημέρα στην ιστορία της πλατφόρμας για pop άλμπουμ.

Το άλμπουμ που έφτασε πιο γρήγορα στο 1 δισ. streams στο Spotify

Μόλις πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία του, το «The Tortured Poets Department» έγινε το πρώτο άλμπουμ στην ιστορία του Spotify που ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο streams σε μόλις μια εβδομάδα. Είναι πλέον το άλμπουμ που έφτασε πιο γρήγορα στο ορόσημο αυτό, ενώ τώρα έχει καταφέρει να ξεπεράσει και το αντίστοιχο ρεκόρ για 1,5 δισ. streams.

Taylor Swift

Η μεγαλύτερη εβδομάδα για streaming

Στις πρώτες έξι ημέρες από την κυκλοφορία του, το «The Tortured Poets Department» έγινε το άλμπουμ με τα περισσότερα streams σε μια εβδομάδα ξεπερνώντας τα 799 εκ. σε όλες τις πλατφόρμες. Με τον αριθμό αυτό, η Taylor Swift ξεπερνάει το προηγούμενο ρεκόρ του Drake με τα 745,92 εκ. streams που είχε κάνει με το άλμπουμ «Scorpion».

Ένα ιστορικό ντεμπούτο στο Billboard Hot 200

Όλοι είχαμε καταλάβει πως η Taylor Swift είχε φτάσει απίστευτα -μέχρι πρότινος- επίπεδα δημοτικότητας, αλλά κανείς δεν περίμενε το μέγεθος!

Το «The Tortured Poets Department» έκανε ένα τεράστιο ντεμπούτο την πρώτη του εβδομάδα κυκλοφορίας τους, καταφέρνοντας όχι μόνο να κατακτήσει το Νο. 1 στο Billboard Hot 200 στις 4 Μαΐου, αλλά κατέκτησε και ένα απίστευτο ρεκόρ πωλήσεων. Το σύνολο της πρώτης εβδομάδας έφτασε τα 2,61 εκατομμύρια, με τις φυσικές πωλήσεις άλμπουμ να αντιστοιχούν στα 1,914 εκατομμύρια αυτού του αριθμού. Με αυτές τις πωλήσεις, το νέο άλμπουμ της 34χρονης καλλιτέχνη γίνεται μόλις το δεύτερο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία του Billboard μένοντας πίσω μόνο από το «30» της Adele που είχε πουλήσει 3,48 εκ. άλμπουμ την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Παράλληλα, το 11ο άλμπουμ της έγινε το 14ο άλμπουμ της καριέρας της που φτάνει στην κορυφή του τσαρτ και φτάνει τον Jay-Z για τα περισσότερα Νο. 1 μεταξύ των σόλο καλλιτεχνών.

Ακόμα ένα ιστορικό ντεμπούτο στο Billboard Hot 100

Με το προηγούμενο άλμπουμ της, το «Midnights», η Taylor Swift έγινε η πρώτη καλλιτέχνης στην ιστορία που κατέλαβε ταυτόχρονα την κορυφαία δεκάδα του Billboard Hot 100. Τώρα, έρχεται να καταρρίψει το δικό της ρεκόρ με το «The Tortured Poets Department», καθώς γίνεται η πρώτη καλλιτέχνις που κατέκτησε τις κορυφαίες 14 θέσεις του τσαρτ ταυτόχρονα.

Το «Fortnight» με τον Post Malone βρίσκεται στην κορυφαία θέση του Billboard Hot 100. Το κομμάτι σηματοδοτεί τη 12η φορά που η Swift βρίσκεται στην κορυφή του τσαρτ, ενώ είναι μόλις η πέμπτη φορά που το καταφέρνει αυτό ο Post Malone.

Τα περισσότερα συνεχόμενα άλμπουμ με επιτυχίες που φτάνουν στο No. 1 του Billboard Hot 100

Με το «Fortnight» να κατακτάει την κορυφή του Hot 100, η ​​Taylor Swift σπάει το ρεκόρ της Rihanna για τα περισσότερα άλμπουμ με τραγούδι που φτάνει στο Νο. 1. Πλέον, η 34χρονη σταρ έχει 8 άλμπουμ στη σειρά που “έβγαλαν” μία επιτυχία που έφτασε στο No. 1 του Billboard Hot 100.

Επιπλέον, το «Fortnight» σηματοδοτεί το έβδομο τραγούδι της pop σταρ που κάνει το ντεμπούτο της στο Νο. 1 στο Hot 100 φέρνοντας την σε ισοπαλία με την με την Ariana Grande για τα περισσότερα ντεμπούτα στο No. 1 ανάμεσα στις γυναίκες τραγουδίστριες. Συνολικά, μόνο ο Drake έχει περισσότερα κομμάτια να κάνουν ντεμπούτο στο No. 1, με εννέα.

Το νέο τραγούδι είχε η έβδομη No. 1 επιτυχία της Taylor Swift στο Hot 100 για αυτή την δεκαετία. Ένα ρεκόρ που μοιράζεται -μέχρι στιγμής- με τον Drake.

Taylor Swift

Η καλλιτέχνης με τα περισσότερα τραγούδια να κάνουν ντεμπούτο μέσα στο Billboard Hot 100

Η Taylor Swift καταφέρνει να κάνει ντεμπούτο και τα 31 κομμάτια που αποτελούν το διπλό άλμπουμ της «The Tortured Poets Department: The Anthology» μέσα στο Billboard Hot 100. Μάλιστα, κανένα κομμάτι δεν έχει βγει εκτός του top 60.

Taylor Swift

Με πληροφορίες από Billboard
Πηγή cover photo: Twitter

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;