Ολυμπιακός: Για το 2-0 στη Βαρκελώνη, χωρίς πίεση, αλλά ούτε και εφησυχασμό
Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για το final four του Βερολίνου.

Έχοντας πάρει ήδη από το πρώτο ματς στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» αυτό που ήθελε, δηλαδή πίσω το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs της Euroleague, ο Ολυμπιακός  αντιμετωπίζει με λιγότερη πίεση την Μπαρτσελόνα, στο Game 2 της σειράς, επί καταλανικού εδάφους ξανά, τη νύχτα της Παρασκευής (26/4, 22:00).

Με το… μέταλλο του φιναλίστ της διοργάνωσης τις δύο σεζόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του αποδείχτηκαν ανώτεροι από τους «μπλαουγκράνα» και με τους Φιλίπ Πετρούσεβ και Αϊζέια Κέινααν ηγέτες έκαναν το 1-0 στη σειρά, νικώντας με 77-75. Στόχος τους δεν είναι άλλος από το 2-0 μέσα στη Βαρκελώνη, αλλά ακόμη και σε περίπτωση ήττας, θα έχουν δύο ματς στο ΣΕΦ τη Μεγάλη Τρίτη (30/4, 21:30) και την Μεγάλη Πέμπτη (2/5, 19:45) στην προσπάθεια να φτάσουν τις 3 νίκες και να προκριθούν στο φάιναλ φορ του Βερολίνου (24-26/5).

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια πως οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν… χαλαροί στον δεύτερο αγώνα, αφού σε αυτό το επίπεδο ο συναγωνισμός είναι τέτοιος που τα πάντα μπορούν να συμβούν και ιδανικά θέλουν ν’ αποφύγουν, μετά το πρώτο βήμα, να επιστρέψουν στη Βαρκελώνη για Game 5 την Τετάρτη του Πάσχα (8/5).

Ο τραυματισμός του Φιλίπ Πετρούσεβ προς τα τέλη του πρώτου αγώνα στο γόνατο… ευτυχώς για τον Σέρβο σέντερ και τον Ολυμπιακό δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα σοβαρός.

Υπέστη διάταση έσω πλαγίου και όπως τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη Media Day της Τετάρτης (25/4) θα αποφασιστεί ανήμερα του Game 2 αν θ΄ αγωνιστεί ή όχι. Ο Πετρούσεβ που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο Game 1, με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 κερδισμένα φάουλ δεν προπονήθηκε την Τετάρτη για να μην επιβαρύνει το τραυματισμένο γόνατο.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν, εξάλλου είναι αρκετά έμπειροι από τέτοια παιχνίδια, πως το Game 2 δεν θα έχει… σχέση με το Game 1. Όσο κι αν γνωρίζονται οι δύο αντίπαλοι, στα πλέι οφ προκύπτουν διαφορετικοί πρωταγωνιστές κάθε φορά για κάθε ομάδα. Και με τον Πετρούσεβ ήδη να φέρει τραυματισμό, το σίγουρο είναι πως περισσότεροι παίκτες θα πρέπει να βγουν μπροστά στο σκοράρισμα.

Όπως ο Άλεκ Πίτερς, που έμεινε στον 1 πόντο σε 16 λεπτά συμμετοχής, ο Τόμας Ουόκαπ που έχει το τρίποντο, αλλά στο πρώτο ματς περιορίστηκε στα αμυντικά καθήκοντά του με 0/1 δίποντα, 0/0 τρίποντα και 0/0 βολές και βέβαια ο Μόουζες Ράιτ που περιορίστηκε στους 4 πόντους (είχε και 3 ριμπάουντ)… μένοντας μακριά από αυτό που μπορεί να προσφέρει στη ρακέτα.

Η θετική παρουσία του Νίκολα Μιλουτίνοβ, στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αν και προέρχεται από αγωνιστική απραξία για μεγάλο διάστημα λόγω του τραυματισμού του, αφήνει αισιόδοξα μηνύματα πως αγώνα με τον αγώνα θα προσφέρει όλο και περισσότερα στην ομάδα του.

Τα 19 λάθη (17 η Μπαρτσελόνα) που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολλά για τέτοια ματς, ενώ λίγα είναι τα 6 επιθετικά ριμπάουντ (12 η Μπαρτσελόνα).

Η διαχείριση των παικτών από πλευράς Μπαρτζώκα ήταν υποδειγματική, ίσως να ήταν αυτό ένα από τα καλύτερα κοουτσαρίσματα στην καριέρα του και το αποτέλεσμα των δικαίωσε. Όμως, δεν σημαίνει πως και την επόμενη φορά, οι προαναφερόμενες λεπτομέρειες, δεν θα στοιχίσουν στον Ολυμπιακό, όταν απέναντί του βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Στο Game 1 μπήκαν τα τρίποντα του Κέινααν… αλλά η ευστοχία στο μακρινό σουτ είναι θέμα ημέρας και κανείς παίκτης δεν έχει… συμβόλαιο μαζί της.

Ο Ολυμπιακός κράτησε στους 75 πόντους την Μπαρτσελόνα και… νίκησε! Η άμυνά του, λοιπόν θα είναι σημαντική για μία ακόμη φορά, αν αναλογιστεί κανείς πως οι παίκτες του Ρότζερ Γκριμάου μετρούν 82,5 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός κινήθηκε ως προς τη δική του παραγωγικότητα κοντά στα επίπεδά του. Πέτυχε 77 πόντους, ενώ έχει μέσο όρο 78,9.

Αυτό που θα πρέπει να ξανακάνει ο Ολυμπιακός είναι να κρατήσει για μία ακόμη φορά… χαμηλά τον Γιαν Βέσελι. Ανήμερα στα γενέθλιά του, ο Ολυμπιακός πίκρανε τον Τσέχο σέντερ, που σημείωσε μόλις 3 πόντους (όλοι από τη γραμμή των βολών και με 0/3 στα δίποντα).

Στο μηδέν έμεινε ο Τόμας Σατοράνσκι, ο Λαπροβίτολα είχε 1/6 τρίποντα και ο Κάλινιτς 0/2. Οι Αμπρίνες (3/7), Ρούμπιο (2/5) και Πάρκερ (1/2), μαζί με το ένα εύστοχο του Λαπροβίτολα πέτυχαν τα 7/22 τρίποντα των Καταλανών. Κι όλα αυτά ήταν βέβαια απόρροια της άμυνας του Ολυμπιακού. Με αυτή έφτασε ως εδώ, αυτήν θα εμπιστευτεί και για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο του να προσγειωθεί στο Βερολίνο. Όμως, αν δεν βγουν μπροστά και άλλοι παίκτες στο σκοράρισμα στα επόμενα παιχνίδια, τότε το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού… από μόνο του, δεν λέει τίποτα.

Διαιτητές του Game 2, Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Μετά το “break” στο Μονακό (91-95 στην παράταση), η Φενερμπαχτσέ θα προσπαθήσει να κάνει το 2-0 απέναντι στους Μονεγάσκους, το βράδυ της Παρασκευής (26/4, 20:00), στο Salle Gaston Medecin.

To πρόγραμμα των 2ων Αγώνων της Παρασκευής (26/4) στα πλέι οφ της Euroleague έχει ως εξής:

EUROLEAGUE:

ΠΛΕΙ ΟΦ

2oι ΑΓΩΝΕΣ (26/4/2024)

Παρασκευή, 26 Απριλίου

Μονακό (Μονακό)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)    20:00  (0-1)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ          22:00  (0-1)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;