Πάσχα 2024: Θα προβληθεί φέτος ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»;
Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» δεν βρίσκεται στο τηλεοπτικό πρόγραμμα μέχρι και τη Μ. Τετάρτη, χωρίς ακόμα να έχει βγει κάποια ανακοίνωση για τις ημέρες και ώρες προβολής.

Για πολλά χρόνια, η θρησκευτική υπερπαραγωγή προβάλλεται από τον ΑΝΤ1 και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ταυτίσει τη Μ. Εβδομάδα με την εμβληματική σειρά. Παλαιότερα, ξεκινούσε από τη Μ. Δευτέρα και έφτανε μέχρι το Μ. Σάββατο, ωστόσο, τελευταία, είχε «μαζευτεί» σε λιγότερες ημέρες, με περισσότερα επεισόδια. Έτσι, δεν αποκλείεται, ενδεχομένως, να προβληθεί από Μ. Πέμπτη και μετά, κάτι που όμως θα σημαίνει, κυριολεκτικό, «non stop» μαραθώνιο του «Ιησού από τη Ναζαρέτ», αφού η τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής είναι συνολικής διάρκειας 371 λεπτών.

Πάντως, εάν φέτος δεν προβληθεί τελικά, θα πρόκειται για σπάνια επιλογή από τον ΑΝΤ1 που παίζει τη σειρά για 24 χρόνια. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, μιας και έχει υπάρξει ξανά «διάλειμμα» άλλες δύο φορές.

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από το ιταλικό κανάλι RAI 1 στις 27 Μαρτίου 1977.

Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφφιρέλλι απέδωσε τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφφιρέλλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών όπως οι Ρόμπερτ Πάουελ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Ροντ Στάιγκερ, Πίτερ Ουστίνοφ, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,  Αν Μπάνκροφτ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Βαλεντίνα Κορτέζε, Άντονι Κουίν, Μάικλ Γιορκ, Γιώργος Βογιατζής, Ίαν Μακ Σέιν, Λόρενς Ολίβιε, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Ίαν Χολμ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;