Το AltStore είναι το πρώτο εναλλακτικό marketplace εφαρμογών για iOS
AltStore: Απαιτεί μία μικρή ετήσια συνδρομή, ενώ αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο δύο εφαρμογές

Μετά και την εφαρμογή του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές τον περασμένο Μάρτιο, η Apple εξαναγκάστηκε από την ΕΕ να ανοίξει την πλατφόρμα του iOS σε εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών. H πρώτη επίσημη εναλλακτική λύση ακούει στο όνομα AltStore PAL και μπορείς και εσύ να το κατεβάσεις το iPhone σου, αρκεί να πληρώσεις ένα μικρό ετήσιο τέλος (€1,5+ ΦΠΑ), το οποίο καλύπτει το Core Technology Fee που επιβάλλει η Apple με τους νέους όρους χρήσης.

AltStore

Όπως γράφει και σε επίσημη ανάρτησή του ο developer του AltStore PAL:

«To AltStore PAL είναι ένα κατάστημα εφαρμογών ανοιχτού κώδικα που έχει φτιαχτεί ειδικά για ανεξάρτητους προγραμματιστές και είναι σχεδιασμένο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχα εγώ και τόσοι άλλοι με το App Store, όλα αυτά τα χρόνια. Βασικά, αν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ προβλήματα με τη διαδικασία του App Review, είναι το κατάλληλο store για εσάς»

AltStore

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Απριλίου η Apple άλλαξε τη στάση της έναντι των emulators και επέτρεψε την είσοδό τους στο App Store, εκτός από την EE όπου αναγκάζει τους developers να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά marketplaces, όπως και έκανε ο δημιουργός του Nintendo Delta, δημιουργώντας το AltStore PAL για να διανείμει την εφαρμογή του και να βοηθήσει και άλλους developers που αντιμετωπίζουν προβλήματα έγκρισης με τις δικές τους εφαρμογές.

Αυτή τη στιγμή το AltStore PAL έχε διαθέσιμες μόνο δύο εφαρμογές: την εφαρμογή emulation Nintendo Delta που αναφέραμε παραπάνω και την εφαρμογή Clip, μία εφαρμογή διαχείρισης clipboard. Η Nintendo Delta είναι δωρεάν (και χωρίς διαφημίσεις), ενώ η Clip απαιτεί μια μικρή δωρεά ύψους €1 (ή περισσότερο), ενώ σύντομα το store θα ανοίξει τις πύλες του και προς τρίτους developers.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;