Ημέρα της Γης: Έξι ταινίες για το περιβάλλον που θα σε προβληματίσουν
Με αφορμή την Ημέρα της Γης προτείνουμε μερικές ταινίες για το περιβάλλον που θα σε βάλουν σε σκέψεις...

Σήμερα Δευτέρα (22/4) είναι η Ημέρα της Γης, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα σε περισσότερες από 190 χώρες του κόσμου.

Η Ημέρα καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον. Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα διοργανώνονται περιβαλλοντικές δράσεις και μεγάλα φεστιβάλ με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές του ’70, όταν δηλαδή ο γερουσιαστής Νέλσον πρότεινε την ιδέα για την Ημέρα της Γης, ακόμη ο πλανήτης δεν είχε αρχίζει να έρχεται αντιμέτωπος με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, που αποτελούν άμεσο αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης.

Πλέον, αυτό δεν ισχύει, αφού περιβαλλοντικές καταστροφές και αλλαγές στη θερμοκρασία του πλανήτη και τον καιρό είναι μόνο μερικά από τα σημάδια που μας δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Η Ημέρα της Γης, λοιπόν, είναι εδώ για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Συνεπώς, με αφορμή την Ημέρα της Γης 2024 παραουσιάζουμε έξι ταινίες, οι οποίες επικτρώνονται στο περιβάλλον και τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει επιφέρει ο ανθρώπινος παράγοντας. Κλιματική αλλαγή, μόλυνση των υδάτων και τα δικαιώματα των ζώων είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολούνται οι παρακάτω ταινίες και σίγουρα θα σε προβληματίσουν.

Πάμε να τις δούμε;

1. Okja

Υπόθεση: Ένα μικρό κορίτσι, η Mija αγωνίζεται να εμποδίσει μια παντοδύναμη πολυεθνική εταιρεία να απαγάγει τον καλύτερό της φίλο, ένα γιγαντόσωμο πλάσμα, που ακούει στο όνομα Okja και θυμίζει πολύ γουρουνάκι.

2. Erin Brockovich

Υπόθεση: Η Έριν Μπρόκοβιτς, δις διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, άνεργη και χωρίς πτυχίο, προσλαμβάνεται ως υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο, ανακαλύπτει τυχαία μια υπόθεση μολυσμένου ύδατος και δίνεται με πάθος σ’ αυτήν, παρόλο που δεν διαθέτει τα τυπικά νομικά προσόντα.

3. Dark Waters

Υπόθεση: Το «Dark Waters» έχει αρκετές ομοιότητες με την Erin Brockovich. Στην ταινία ένας δικηγόρος υπεράσπισης ονόματι Robert Bilott, θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να ξεσκεπάσει το σκοτεινό μυστικό μιας εταιρίας χημικών, που μολύνει με τα απόβλητά της μια μικρή πόλη. Στην προσπάθειά του να αποκαλύψει την αλήθεια, ο Bilott βάζει σε κίνδυνο την καριέρα του, την οικογένειά του και την ίδια του τη ζωή.

4. The Day the Earth Stood Still

Υπόθεση: Ένας επισκέπτης από το Σύμπαν έρχτεια στη Γη και η παρουσία του δημιουργεί αναστάτωση, απορίες και συζητήσεις. Επιστήμονες και πολιτικοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν το μυστήριο της επίσκεψής του, μια μητέρα με τον γιο της καταλαβαίνουν ότι ήρθε για να δώσει το μάθημα στους ανθρώπους πως η Γη δεν μπορεί να ζήσει μαζί τους και πως για να ζήσει πρέπει οι άνθρωποι να εξαφανιστούν.

5. Don’t Look Up

Υπόθεση: Δύο αστρονόμοι κάνουν εκστρατεία στον Τύπο για να ενημερώσουν την ανθρωπότητα σχετικά με έναν κομήτη που κινείται προς τη Γη. Η αντίδραση του αφηρημένου κόσμου: καλά…

6. China Syndrome

Υπόθεση: Μια τηλερεπόρτερ κι ο οπερατέρ της εκπομπής γίνονται μάρτυρες ενός ατυχήματος σε πυρηνικό εργοστάσιο. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια για τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις μεγάλες εταιρίες, την τηλεόραση και το κατεστημένο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;