Γιώργος Λάγιος: Υπερασπίζεται τον Δημήτρη Παπανώτα - «Η δήλωσή του δεν έχει μέσα ανακρίβεια»
Ο Γιώργος Λάγιος για την αποπομπή Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Ανέβηκαν οι τόνοι στον «αέρα» της εκπομπής

 

Το πρωί της Παρασκευής (19/4) ο Γιώργος Λάγιος μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό Σουσού» και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες που προκάλεσαν αντιδράσεις και οδήγησαν στην αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Λάγιος είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ του Δημήτρη Παπανώτα, αναλύοντας μάλιστα τις παλαιότερες δηλώσεις του για τις οποίες και ακυρώθηκε η συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ στάθηκα σε μία πρότασή του, ότι όταν μια γυναίκα μπλέκει με έναν σατράπη και δεν μιλάει, είναι πρόβλημά της. Αυτή η πρόταση, επειδή είναι μια πολύ ευαίσθητη περίοδος, ακούγεται προκλητική, είναι όμως μια αληθής πρόταση. Δεν έχει μέσα ανακρίβεια. Με ποια έννοια; Ότι το θύμα έχει την επιλογή να μιλήσει. Εμείς τι λέμε κάθε μέρα; Να μιλήσετε. Αν ένα θύμα για λόγους που τους κατανοώ πρώτος απ’ όλους, δεν υποτιμώ τη δυσκολία, το πρόβλημα, είναι του θύματος και πρέπει να αποφασίσει αν θα μιλήσει ή αν θα το ανέχεται. Οπότε, κατά βάση, όλο αυτό είναι αληθές», είπε αρχικά ο Γιώργος Λάγιος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Ελένη Τσολάκη τονίζοντας ότι σε αυτήν την περίοδο, δεν μπορεί κανείς να ρίχνει την ευθύνη και το μπαλάκι στις γυναίκες.

«Είναι μια πρόταση που δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας, με ένα λάθος μήνυμα», είπε η παρουσιάστρια στον «αέρα» της εκπομπής.

«Θέλω να ακούσω το λάθος μήνυμα», απάντησε ο Γιώργος Λάγιος με την Ελένη Τσολάκη να συνεχίζει: «Αφήνει να αιωρείται ότι έχει την ευθύνη το θύμα».

«Δεν έχει την ευθύνη για αυτό που του συμβαίνει, έχει την ευθύνη στο να μιλήσει. Αν δεν μιλήσει ένας ενήλικος….», πρόσθεσε ο ψυχοθεραπευτής.

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των γυναικών που επιλέγει συνειδητά να κάτσουν σε κακοποιητική σχέση. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που φεύγουν από τον κακοποιητή και επιστρέφουν», εξήγησε ο Γιώργος Λάγιος με την παρουσιάστρια να τονίζει ότι δεν έχουν την απαραίτητη βοήθεια.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;