Eurovision 2024: Η χρονιά που η Ελλάδα έδωσε μηδέν βαθμούς στην Κύπρο - Πότε ήταν;
Για την ιστορία, εκείνη τη χρονιά η Κύπρος κατετάγη 16η συγκεντρώνοντας 26 βαθμούς από 7 χώρες.

Στην τελική ευθεία για τη Eurovision 2024 έχουν μπει πλέον οι 37 συμμετέχουσες χώρες, που θα δώσουν το παρών στη σκηνή του Μάλμε στις 7, 9 και 11 Μαΐου.

Ελβετία, Κροατία και Ιταλία παραμένουν τα μεγάλα φαβορί, αν και τα δεδομένα αναμένεται να ανατραπούν αμέσως μετά τις πρώτες πρόβες στη σκηνή που θα ξεκινήσουν και επίσημα στις 29 Απριλίου. Η προσοχή όλων στρέφεται αρχικά στους δύο ημιτελικούς της Eurovision, όπου 31 χώρες θα παλέψουν για την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό της 11ης Μαΐου.

Δες εδώ με ποιους θα «κονταροχτυπηθεί» η Μαρίνα Σάττι!

Υπενθυμίζεται πως η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β’ Ημιτελικό (9 Μαΐου), όπου θα εμφανιστεί στην 3η θέση με το «ZARI», ενώ η Σίλια Καψή με την Κύπρο θα ανοίξει τον Α’ Ημιτελικό (7 Μαΐου) αλλά και γενικότερα τη φετινή διοργάνωση.

Πρόσφατα ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» έκανε λόγο για σκάνδαλο με την υποτιθέμενη προαποφασισμένη χαμηλή βαθμολογία που σκοπεύει να δώσει η ελληνική κριτική επιτροπή στο κυπριακό τραγούδι για τη Eurovision.

Με αυτή την αφορμή, ανακαλέσαμε στη μνήμη μας μία χρονιά όπου η Ελλάδα έδωσε στην Κύπρο το απόλυτο… μηδέν!

Ποια χρονιά ήταν και ποιος εκπροσωπούσε την Κύπρο;

Το μακρινό πλέον 1983, η Κύπρος διαγωνιζόταν στη Eurovision για μόλις τρίτη χρονιά. Τη χώρα εκπροσωπούσε ο Σταύρος Σιδεράς και η Κωνσταντίνα, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Η αγάπη ακόμα ζει», σε στίχους και μουσική του πρώτου, με την Ευρυδίκη και την Έλενα Πατρόκλου να βρίσκονται μεταξύ άλλων στα φωνητικά.

Μετά την χαμηλή βαθμολογία που είχε δώσει η Κύπρος στην Ελλάδα το 1981 (η επιτροπή δηλαδή, δεν είχε ακόμη θεσμοθετηθεί το televoting), η ελληνική επιτροπή έκανε “αντίποινα”, δίνοντας στο εν λόγω τραγούδι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.

Το 1981 η Ελλάδα «καλωσόρισε» την Κύπρο στον διαγωνισμό με ένα γενναιόδωρο 12άρι, ενώ η κυπριακή αποστολή αξιολόγησε το «Φεγγάρι Καλοκαιρινό» του Γιάννη Δημητρά με μόλις 6 βαθμούς.

Η Κωνσταντίνα, σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή «Στούντιο 4» αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό της Eurovision. Μάλιστα παραδέχθηκε πως τότε είχε στενοχωρηθεί ιδιαίτερα από τη στάση και τη βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής απέναντι στη συμμετοχή της.

Για την ιστορία η Κύπρος κατετάγη 16η συγκεντρώνοντας 26 βαθμούς από 7 χώρες.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;