Ο καιρός του Πάσχα - Η πρώτη εκτίμηση
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα 2024.

 

Με το Πάσχα 2024 να πλησιάζει, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε μία πρώτη εκτίμηση για τον καιρό της Μεγάλης εβδομάδας, αλλά και της Κυριακής που θα σουβλίσουμε το αρνί.

Αρχικά, ο κ. Μαρουσάκης μίλησε για το σκηνικό του καιρού αυτή την εβδομάδα με την αφρικανική σκόνη να πλησιάζει η αφρικανική σκόνη τη χώρας μας. Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να μετατοπιστεί από την Ιταλία και την Κεντρική Μεσόγειο προκαλώντας έντονο επεισόδιο.

Τις δύο αυτές ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη) στη χώρα μας αναμένονται έντονες λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Η σκόνη θα επιμένει σε μεγάλες συγκεντρώσεις και πυκνότητες λόγω της μέτριας έντασης των ανέμων δημιουργώντας προβλήματα στην ορατότητα.

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται αρκετές βροχές καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη ενώ πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρουσάκης αναφέρθηκε στα πρώτα προγνωστικά, που δείχνουν πως ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς και το Πάσχα 2024 θα είναι άστατος.

Πάσχα 2024: Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό

Καθώς θα πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για κίνηση κακοκαιριών από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Ο καιρός τη Mεγάλη εβδομάδα, καθώς και το Πάσχα 2024 -σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία- αναμένεται να είναι άστατος με βροχοπτώσεις, με τον υδράργυρο να πέφτει σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες κοντά δηλαδή από 19 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα αλλάξει και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση ψυχρών αέριων μαζών από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας και αυτό θα δημιουργήσει ένα άστατο σκηνικό.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;