Τεράστια αλλαγή στα ΜΜΜ - Είσοδο χωρίς εισιτήριο, μόνο με τραπεζική κάρτα
Σκέψεις για είσοδο στα ΜΜΜ χωρίς τη χρήση εισιτηρίου - Τι αλλαγές έρχονται

Φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών θέλει να περιορίσει τα χάρτινα εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΜ).
Γι’ αυτό το λόγο εισάγει τον τρόπο πληρωμής Tap’N’Pay που για το εισιτήριο θα αρκεί η τραπεζική κάρτα του επιβάτη ή το κινητό του.

Όπως είπε η υφυπουργός Μεταφορών στο ΑΠΕ, κ. Αλεξοπούλου:

«Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την εφαρμογή του νέου συστήματος πληρωμής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και της Αθήνας καθώς ήδη σε κάποιες πόλεις, όπως η Κέρκυρα και η Λάρισα, η υπηρεσία προσφέρεται. Σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή και στην πρωτεύουσα με αφετηρία τις γραμμές express που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο ενώ ως το τέλος του 2024 θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα λεωφορεία»

Και συνέχισε λέγοντας:

«Το Tap’N’Pay θα επιτρέπει στον επιβάτη να επιβιβάζεται στα ΜΜΜ της πρωτεύουσας, απλά πλησιάζοντας την τραπεζική του κάρτα (είτε την ίδια, είτε το ψηφιακό αντίγραφό της στο κινητό τηλέφωνο) στον ειδικό αναγνώστη στα επικυρωτικά μηχανήματα δίχως να χρειάζεται να εκδώσει τις ATH.ENA Ticket και ATH.ENA Card αν και θα συνεχίσουν να προσφέρονται ως εναλλακτική επιλογή καθώς υπάρχουν πολλοί πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες»

Κατέληξε λέγοντας:

«Το νέο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης MaaS (Mobility as a Service), για διασύνδεση με εφαρμογές συνεργατών κινητικότητας όπως ταξί, ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Επιπλέον, με το Tap’N’Pay περιορίζονται οι εκδόσεις χάρτινων εισιτηρίων με αποτέλεσμα να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό η ρύπανση του περιβάλλοντος»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;