Σε ετοιμότητα η Αθήνα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ
Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στις 18:00 σήμερα - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή», τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, επιστρέφει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και δε θα παραστεί στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Επίσης σε επιχειρησιακό επίπεδο η Ελλάδα βρίσκεται σε εγρήγορση και παραμένει σε επαφή με τους συμμάχους, κυρίως με τις ΗΠΑ, για ενημέρωση σχετικά με τη κατάσταση, κυρίως με τις ΗΠΑ.

Οι ελληνικές αποστολές στην ευρύτερη περιοχή είναι ασφαλείς και μεταδίδουν πληροφορίες προς το κέντρο.

Συγκεκριμένα, η φρεγάτα «Υδρα», παραμένει στην Ερυθρά Θάλασσα, η φρεγάτα «Λήμνος» στη UNIFIL στον Λίβανο ενώ αξιωματικοί βρίσκονται και στην Ιορδανία.

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της Κυριακής

Ανακοινώθηκε πριν λίγο ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, (ΚΥΣΕΑ) θα συνεδριάσει σήμερα στις 18:00 υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ και το ΥΠΕΞ μέσα από ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών».

Πηγή: kathimerini.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
FT
1 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
ΤΕΛ
98 - 102
Ρεάλ
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;