Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σε έγγραφες εξηγήσεις καλούνται έξι αστυνομικοί
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εσωτερικές διαδικασίες της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα.

Σε έγγραφες εξηγήσεις καλούνται πέντε αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων καθώς και ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης, για την υπόθεση γυναικοκτονίας της Κυριακής Γρίβα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εσωτερικές διαδικασίες της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, το βράδυ της 1ης Απριλίου, η οποία απευνθύνθηκε στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων για βοήθεια και προστασία και κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα άγρια δολοφονημένη από τον πρώην σύντροφό της, λίγα μέτρα από την είσοδο του αστυνομικού τμήματος.

Οι έξι αστυνομικοί -ανάμεσά τους ο διοικητής, η υποδιοικήτρια, η αξιωματικός υπηρεσίας και ο σκοπός του ΑΤ Αγίων Αναργύρων- καλούνται σε έγγραφες εξηγήσεις στο πλαίσιο του εσωτερικού πειθαρχικού δικαίου για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της γυναικοκτονίας της 28χρονης. Στη διάθεσή τους έχουν περιθώριο επτά ημερών για την επίδοση των εξηγήσεων.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η ποινική έρευνα και μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει ο προϊστάμενος των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους, οι συγγενείς της Κυριακής και ο προϊστάμενος της βάρδιας στην Άμεση Δράση. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως σε βάρος των έξι αστυνομικών είναι πιθανό να ασκηθεί ποινική δίωξη είτε για το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής -που τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών- είτε για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία.

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας πρόκειται να δηλώσει σήμερα, Παρασκευή, στην ανακρίτρια, η οικογένεια της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε άγρια από τον πρώην σύντροφο της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου είχε καταφύγει για βοήθεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δικηγόρου Έλενας Τζούλη, που εκπροσωπεί την οικογένεια της Κυριακής και θα δηλώσει σήμερα παράσταση ενώπιον της 25ης Τακτικής Ανακρίτριας, «κατά το στάδιο της ανάκρισης θα διερευνηθεί και το έγκλημα της ανθρωποκτονίας δια παραλείψεως, σε βάρος όσων κρατικών οργάνων ευθύνονται για τη στυγνή δολοφονία. Στο ίδιο πλαίσιο, θα υποβληθούν αιτήματα σε όλες τις συναρμόδιες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της Υπόθεσης κατά Παντός Υπευθύνου».

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
66'
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
73'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
2'
88 - 87
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;