«Σαν Σταρ του Σινεμά»: Η ιστορία πίσω από το πασίγνωστο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα
Πίσω από την «Σταρ του Σινεμά», το διαχρονικό τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα κρύβεται μια υπαρκτή γυναίκα.

 

 

 

 

 

Πίσω από την «Σταρ του Σινεμά», το διαχρονικό τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα κρύβεται μια υπαρκτή γυναίκα.

Ο Νίκος Ζιώγαλας περιέγραψε την αληθινή ιστορία, μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ

«Η “σταρ του σινεμά” ήταν μία κοπέλα, η Φανή. Εγώ τότε δούλευα σε ένα μπαρ που το είχε τότε ο ηθοποιός Αλέξης Γκόλφης. Εκεί μαζευόμασταν όλοι της εποχής εκείνης, Σιδηρόπουλος, Πορτοκάλογλου, όλοι περνούσαν από εκεί. Εγώ πήγαινα ως πελάτης εκεί και κάποια στιγμή δούλεψα ως μπάρμαν. Πάνω στη φάση της δουλειάς γράφτηκε το τραγούδι.

Μία Φανή η οποία είχα ακούσει ότι είχε έρθει από την κουζίνα, δεν θυμάμαι πώς εμφανίστηκε, ήρθε όμως μπαμ και φώτισε τη ζωή μας. Βέβαια την ερωτεύτηκα.

Μετά από πολλές ημέρες διστακτικότητας και προετοιμασίας, χτυπάω δυο τεκίλες για να βρω το θάρρος, πάω επάνω της και της λέω “Ξέρεις κάτι; Είμαι ερωτευμένος μαζί σου”. Αυτή δούλευε γκαρσόνα στο μαγαζί. “Σοβαρά; Να το συζητήσουμε!” μου απάντησε και οπισθοχώρησε. Κάηκα, με έλουσε κρύος ιδρώτας και συνήλθα πολύ άτσαλα. Πήγα στο σπίτι μου και έγραψα το τραγούδι μία κι έξω εκείνη τη βραδιά».

«Την ευγνωμονώ τη Φανή», συνέχισε ο Νίκος Ζιώγαλας. «Μετά αυτή εξαφανίστηκε. μακάρι να είναι καλά η γυναίκα. Κάτι περίεργα μου είχε πει τότε, ότι είναι παντρεμένη. Όπως εμφανίστηκε παιδιά, έτσι εξαφανίστηκε. Είναι μία ιστορία απόρριψης και μάλλον ευτυχώς που ήταν ιστορία απόρριψης γιατί μου έδωσε την ευκαιριά να ξεκινήσω, ήταν το πρώτο μου τραγούδι».

Ο Νίκος Ζιώγαλας αναφέρθηκε και στο τραγούδι «Μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω» και τον τρόπο που αυτό συνδέθηκε με την ΑΕΚ.

Το τραγούδι, όπως είπε, γράφηκε αρχικά για την απώλεια του αδερφού του.

«Το τραγούδι το έκανα με την Αναστασία Μουτσάτσου και κάποια στιγμή ακούστηκε σε μια πρόβα στην Καρδίτσα και τους λέω: “Ακούστε αυτό το τραγούδι. Πετάγεται η Αναστασία και όλη η μπάντα και μου λένε: “Ρε συ αυτό είναι πολύ καλό”. Το έπαιξαν επί τόπου και έτσι ηχογραφήθηκε», περιέγραψε.

Κάποια στιγμή όμως ο Ντέμης Νικολαΐδης ήρθε σε επαφή μαζί του ζητώντας του το τραγούδι αυτό να γίνει της ΑΕΚ.

 

 

 

 

 

«Περπατούσα μια μέρα και δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από τον Ντέμη Νικολαΐδη, ήταν τότε Πρόεδρος της ΑΕΚ. Μου είπε ότι θέλει να βρεθούμε και απορούσα τι να με θέλει… Πίστεψα ότι με ήθελε να με συνδυάσει κάπως μουσικά με την Δέσποινα (Βανδή). Πήγα, τότε προσπαθούσε να κάνει μια αλλαγή νοοτροπίας της ΑΕΚ, υπήρχε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα. Άρχισε να μου διαβάζει τους στίχους και μου λέει: “Αυτό που λέει για το πλοίο που έρχεται από την πόλη και τα φτερά που συμβολίζουν τον αετό. Αυτό γράφτηκε για την ΑΕΚ”. Δεν έγινε τελικά το επίσημο τραγούδι. Παρόλα αυτά όποτε το παίζω, οι ΑΕΚτζήδες είναι κάτω και τους καταλαβαίνω αμέσως. Το χαίρονται ιδιαίτερα».

Ενώ για τον πραγματικό λόγο που γράφτηκε, είπε: «Αυτό το είχα γράψει γι’ αυτό το λόγο, έχει μία αφετηρία πολύ εσωτερική και ιδιαίτερη, παρόλα αυτά ο καθένας… Δεν πέρασε η μπόρα, για εμένα όμως ήταν η στιγμή που αποχαιρέτησα τον αδερφό μου, όχι όταν συνέβη το γεγονός. Ήταν μία εντελώς εσωτερική κατάσταση, που βγήκε με αυτά τα λόγια και δεν μπορείς να το καταλάβεις, αν δεν ξέρεις -και δεν χρειάζεται».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;